ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ: Θα εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία των Πρεσπών

H συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί πλήρως δήλωσε σήμερα ο  πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, μία ημέρα μετά την τοποθέτησή του ότι το ευρωπαϊκό βέτο μπορεί να «παγώσει» τμήμα της εν λόγω συνθήκης.

Ο κ. Ζάεφ περιέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών ως «τίτλο ιδιοκτησίας», η οποία εγγυάται «την εδαφική μας κυριαρχία και ακεραιότητα».

«Οριστικά πορευόμαστε με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία είναι ενσωματωμένα τα κεφάλαια (της ένταξης). Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά και τις οποίες εντοπίσαμε και εμείς. Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να κάνει συγκεκριμένα βήματα, όπως η αλλαγή των πινακίδων, είπε ο Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού και η αντιπολίτευση που δεν χρησιμοποιεί το νέο όνομα στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα.

Ο Ζάεφ στη συνέντευξη Τύπου διέψευσε ότι η κυβέρνηση είχε λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη επιλογή της χώρας.