Νίκος Φίλης: Καταργήστε τις παρελάσεις

Νίκος Φίλης: Καταργήστε τις παρελάσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνήγι μαγισσών μιλά ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για το δρώμενο των δέκα κοριτσιών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα τάσσεται ευθέως υπέρ της κατάργησης των παρελάσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Real FM, ο κ. Φίλης τόνισε : «Έχουμε να κάνουμε με ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνήγι μαγισσών. Δεν είναι δυνατό με αφορμή το περιστατικό στο περιθώριο μιας παρέλασης, να ξεσηκώνεται αυτό το κύμα πατριδοκάπηλης εκδίκησης. Τι λέει το κείμενο αυτών των κοριτσιών; Ότι ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει! Αυτό είναι το νόημα της παρέμβασης. Τα κορίτσια μάλιστα, δεν την παρεμπόδισαν, δεν τη διέλυσαν. Μια περφόρμανς έκαναν, στο άκρο της. Πολλές φορές οι παρελάσεις έχουν αλλάξει χαρακτήρα. Έχουν μετατραπεί σε διαδηλώσεις. για παράδειγμα.

Αντίθετα, μου κάνει βαθιά εντύπωση το γεγονός ότι δεν ακούω σχόλια για τη δήλωση βουλευτή της ΝΔ να μη συμμετέχουν οι Ρομά στις παρελάσεις, επειδή δεν έχουν βάρος στην εθνική συνείδηση. Ξεχνάει βέβαια ο κύριος αυτός, τα ναζιστικά κρεματόρια στα οποία βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά. Όπως επίσης δεν ακούω κανένα σχόλιο για το ότι μαθητές παρέλασαν με στολές του Ολυμπιακού σε δήμο του Πειραιά. Ή ότι παρέλασαν νέα παιδιά σε πόλη της Μακεδονίας, φωνάζοντας «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς». Υπάρχει θέμα με την παρέλαση. Είναι κατάλοιπο άλλων εποχών. Η κατάργησή τους όμως -που υπέρ είμαι της κατάργησης- δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα πάνω, με διοικητικά μέτρα, αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τους γονείς, επειδή δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη διαμόρφωση του πατριωτισμού των παιδιών». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή