Στήριξη ΚΙΝΑΛ με αστερίσκους, κριτική από τα άλλα κόμματα

Στήριξη ΚΙΝΑΛ με αστερίσκους, κριτική από τα άλλα κόμματα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κριτική στήριξη μόνο του ΚΙΝΑΛ συνεχιζόταν έως τις πρωινές ώρες η μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου – διεθνούς προστασίας. Ολα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με διαφορετική επιχειρηματολογία, στάθηκαν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Ν.Δ. όσο και τα στελέχη της ελάσσονος αντιπολίτευσης έστρεψαν τα βέλη τους και στην πολιτική την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, παρ’ όλα τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης. Επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με μεγαλύτερη καταστολή και περιορισμό δικαιωμάτων», είπε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας, για να προσθέσει: «Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να αξιοποιήσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για να φανεί δικαιωμένη για την πολιτική της. Κι όμως, τα περισσότερα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Με τη γνωστή οξεία ρητορική του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, ανέφερε: «Πώς θα ενσωματώσεις τον Ιμπραήμ που έχει μάθει να δέρνει τη γυναίκα του κάθε μέρα; Πώς θα ενσωματώσεις τον Χασάν που έχει μάθει να είναι παντρεμένος με δύο γυναίκες; Σας τα λέω γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας. Κι αυτό το νομοσχέδιο είναι έγκλημα εναντίον του έθνους, γιατί εγώ αγαπάω την πατρίδα μου. Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Ελληνες, πρώτα το έθνος μου, η Ορθοδοξία μου, και μετά να βοηθήσω κάθε Ιμπραήμ και κάθε Χασάν. Αυτή είναι η άποψή μου».

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Βαρουφάκης σημείωσε: «Το “κατηγορώ” του ΜέΡΑ25 απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο και στη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που το διέπει είναι η προσπάθεια αποτροπής έλευσης νέων μεταναστών μέσα από τη δίωξή τους, μέσα από την επιβολή όλο και πιο τιμωρητικών διατάξεων και μεθόδων πάνω τους. Kρίνεστε τόσο ως ανήθικοι όσο και ως αναποτελεσματικοί. Δεν θα μειώσετε τις ροές των μεταναστών στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες, όσα δικαιώματα και να τους αφαιρέσετε, όσο και να δυσκολέψετε τη ζωή τους».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο κ. Γ. Καμίνης ανέφερε: «Μολονότι διαφωνούμε με πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου, επί της αρχής το υπερψηφίζουμε. Από τη στιγμή που ενσωματώνει ευρωπαϊκές οδηγίες, έστω και στο κατώτατο ανεκτό επίπεδο προστασίας των ανθρώπων που δικαιούνται διεθνούς προστασίας, θεωρούμε ότι είναι εθνικό χρέος να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή