Σήμερα η απάντηση Τασούλα προς Τσίπρα για τους «δύο»

Σήμερα η απάντηση Τασούλα προς Τσίπρα για τους «δύο»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την απαντητική προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστολή, που εκτός απροόπτου στέλνει εντός της ημέρας ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, γράφεται σήμερα η νέα σελίδα στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την εξαίρεση των δύο βουλευτών του, Δημ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη από τη σύνθεσή της, όπως ζήτησαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Τασούλας αναμένεται να απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα, τόσο περί «κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος», όσο και παραβίασης του Κανονισμού, καθώς όσα σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της εξαίρεσης έχουν γίνει στο πλαίσιο των θυελλώδους χαρακτήρα συνεδριάσεων της επιτροπής, ούτε πρωτόγνωρα είναι –καθώς ανάλογα είχαν συμβεί, στη βάση και ειδικής εκτίμησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής το 2010 με την Εξεταστική για το Βατοπέδι– ούτε εκτός των προβλεπομένων για τη συγκρότηση και τη λειτουργία τέτοιων επιτροπών από τον Κανονισμό.

Τυπικά θα πρέπει μετά τις τελευταίες εξελίξεις (λήψη απόφασης για εξαίρεση των Τζανακόπουλου – Πολάκη) ο ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει δύο αντικαταστάτες. Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις και καθώς έως χθες το βράδυ στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ληφθεί, εν αναμονή και της επιστολής Τασούλα, οριστική απόφαση, ως επικρατέστερο θεωρείται το σενάριο να μην οριστούν αντικαταστάτες: έτσι θεωρείται πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα νομιμοποιήσει» μιαν απόφαση της πλειοψηφίας που έχει καταγγείλει με τέτοια σφοδρότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα αποτραπεί και το ενδεχόμενο «ακροτήτων», σαν εκείνες που περιέγραψε ο κ. Πολάκης με την έκφραση «μόνο σηκωτούς θα μας βγάλετε από εδώ μέσα». Αν και υπάρχουν ακόμα φωνές που τάσσονται υπέρ της διατήρησης του εκρηκτικού κλίματος εντός της επιτροπής, ώστε να «εκτεθεί» πολιτικά και επικοινωνιακά η πλειοψηφία μέσω και της ενεργοποίησης σχεδίου παρέμβασης της φρουράς, φαίνεται πως τελικώς θα επικρατήσουν οι ψυχραιμότερες φωνές στο εσωτερικό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τούτων δοθέντων παραμένει επισήμως μη επιβεβαιωμένο ότι η επόμενη συνεδρίαση (με αντικείμενο την εξέταση του κ. Κ. Φρουζή ως πρώτου μάρτυρα) θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπως αρχικώς είχε λεχθεί. Η αντίδραση του κ. Τσίπρα στο περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου της Βουλής, θα κρίνει και αυτό το ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή