Από τηλεφώνου έκλεισαν οι τομεάρχες

Από τηλεφώνου έκλεισαν οι τομεάρχες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εκπλήξεις, αφού οι Τομείς που θα κατελάμβαναν αντιστοίχως οι «εκσυγχρονιστές» και το «ρεύμα» των υποστηρικτών του υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλο είχαν προσυμφωνηθεί, ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή για την ανάδειξη των Γραμματέων στους Τομείς Δράσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι ενδεικτικό της συμφωνίας, η οποία σφραγίστηκε σε τηλεφωνικές επαφές που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι κ. Λαλιώτης και Τσοχατζόπουλος, ότι στους 12 από τους 16 Τομείς υπήρχε μια μόνον υποψηφιότητα. Πάντως, σε δύο περιπτώσεις το «ρεύμα» του κ. Τσοχατζόπουλου επέλεξε να έχει δικό του υποψήφιο ως αντίπαλο του «εκσυγχρονιστή» υποψήφιου, προκειμένου να καταγράψει τη δύναμη και τη συνοχή του, αφού μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του συνεδρίου διεκινείτο μετ’ επιτάσεως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η άποψη ότι στις δυνάμεις του υπουργού Ανάπτυξης επικρατούν διαλυτικά φαινόμενα.

Χωρίς αντίπαλο

Ειδικότερα, από το χώρο των «εκσυγχρονιστών» εξελέγησαν χωρίς αντίπαλο (σε παρένθεση οι ψήφοι που έλαβαν σε σύνολο 180 μελών της Κεντρικής Επιτροπής) στον Τομέα Οργανωτικού ο κ. Κατσικαρέλης (108), στον Συνδικαλιστικού ο κ. Κουτσούκος (106), στον Διεθνών Σχέσεων ο κ. Αυγερινός (121), στον Επικοινωνίας ο κ. Αθανασάκης (117), στον Οικονομικού ο κ. Γείτονας (102), στον Γυναικών η κ. Σούλα Ευθυμίου (94), στον Κοινωνικής Πολιτικής ο κ. Λ. Κανελλόπουλος (112), στον Παιδείας η κ. Φώφη Γεννηματά (100) και στον Ποιότητας Ζωής ο κ. Θ. Κολιοπάνος (103). Από τον χώρο του κ. Τσοχατζόπουλου επίσης χωρίς αντίπαλο εξελέγησαν στον Τομέα Οικονομίας ο κ. Μαδεμλής (92), στον Αποδήμου ο κ. Γερανίδης (94), ενώ στον Τομέα Θεσμών ο «ανεξάρτητος» κ. Οικονόμου (106).

Αντιπαράθεση μεταξύ υποψηφίων των δύο μεγάλων εσωκομματικών «μπλοκ» στο ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε στον Τομέα Αυτοδιοίκησης όπου ο «εκσυγχρονιστής» κ. Σαλαγιάννης υπερίσχυσε του κ. Χαραλάμπους και στον Τομέα ΕΒΕ, όπου ο επίσης «εκσυγχρονιστής» κ. Λάμπρου επικράτησε του κ. Αδαμόπουλου. Παράλληλα, στον Τομέα Συνεταιριστικού σημειώθηκε εσωτερική σύγκρουση στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Τσοχατζόπουλο με τον κ. Δριβελέγκα να υπερισχύει του κ. Στρατάκη, ενώ στον Τομέα Αθλητισμού ο «εκσυγχρονιστής» κ. Σμυρλής επικράτησε της «ανεξάρτητης» κ. Σοφίας Σακοράφα.

Τέλος, στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία Πρόεδρος θα είναι ο «εκσυγχρονιστής» κ. Θωμάς, εξελέγησαν από τον ίδιο χώρο οι κ. Γρίβας, Κουσελάς, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Μαρία Παπανδρέου και από τους υποστηρικτές του κ. Τσοχατζόπουλου οι κ. Βασιλακάκης, Βασιλακόπουλος, Ραυτόπουλος και Βάσω Τσιμπίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή