Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, με σκοπό την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι ομόλογοί του Μοχάμεντ Ζακί και Σάββας Αγγελίδης θα εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους οι στενότερες επαφές στα ζητήματα άμυνας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να δημιουργήσουν ένα συνεκτικό πλαίσιο συνεργασίας.

Οι τρεις άνδρες θα συναντηθούν σήμερα στην Αθήνα, ωστόσο αύριο θα μεταβούν στην Κρήτη όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της Διακλαδικής Ασκησης «Μέδουσα 9» των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) Ελλάδας και Αιγύπτου, με τη συμμετοχή τής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της Αμυνας είναι σχετικά νέα και πρακτικά απολύτως συνδεδεμένη με το διμερές πλαίσιο συνεκπαιδεύσεων, ασκήσεων και ανταλλαγών στελεχών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο.

Η ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο προκύπτει είτε μέσω της «Μέδουσας», είτε μέσω της συμμετοχής σε πολυεθνικές ασκήσεις όπως η «Blue Flag» ή ad hoc συμμετοχή σε επιχειρήσεις, όπως η συνοδεία αμερικανικού B-52 από ελληνικά F-16. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή