Κατέθεσε στον Αρειο Πάγο για Novartis ο Π. Πικραμμένος

Κατέθεσε στον Αρειο Πάγο για Novartis ο Π. Πικραμμένος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους δικαστικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvartis.

Η κατάθεσή του κράτησε περί τις τρεις ώρες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιεχόμενο της. Το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, όταν η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ωστόσο, η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής, πολύ πριν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvaris, είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες».

Συγκεκριμένα είχε πει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις, αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης θα μελετήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους στο πλαίσιο της ερευνάς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή