Τσίπρας εγκαλεί Μαξίμου για ροπή στον… λαϊκισμό

Τσίπρας εγκαλεί Μαξίμου για ροπή στον… λαϊκισμό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εξαίρεση των κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis, ανεβάζοντας ξανά τους τόνους για το θέμα, ύστερα από μια περίοδο που η αξιωματική αντιπολίτευση έδειχνε να αποφεύγει την περαιτέρω κλιμάκωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος, με αφορμή περιοδεία που πραγματοποίησε στη Βοιωτία, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. «Είναι καταφανέστατα μια προσπάθεια, όχι απλά αντιπερισπασμού, αλλά και μια επιχείρηση τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών», ανέφερε, κάνοντας λόγο για μεθόδευση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να αποφύγουν «τις διεισδυτικές ερωτήσεις που πιθανώς θα έκαναν αν ήταν μέσα στον κ. Φρουζή».

Οσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής, αρκέστηκε να πει πως δεν θα καταφύγει σε «εξαλλοσύνες» αλλά θα κινηθεί πιο θεσμικά. Ο κ. Τσίπρας κατέληξε με τη διφορούμενη διατύπωση ότι «εμείς θα πράξουμε αυτό το οποίο έλεγε ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Και χαρακτηρίζεται έτσι, καθώς η νομιμότητα ερμηνεύεται διαφορετικά από την πλειοψηφία και διαφορετικά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο έτερο θέμα των ημερών, το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας κατά την παγία τακτική του υπενθύμισε τι έλεγε η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση. Πηγαίνοντας στο σήμερα, σημείωσε πως η κυβέρνηση «βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα της ρητορικής που η ίδια εξέθρεψε και μπροστά στην ανετοιμότητά της να αντιμετωπίσει ένα μείζον πρόβλημα στην πράξη». Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός «κρύβεται» γιατί «θέλει να πατάει σε δύο βάρκες, θέλει να πατάει και στο ρεύμα του λαϊκισμού και ταυτόχρονα να έχει αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική, δεν γίνονται και τα δύο». Ιδια λογική για τον τέως πρωθυπουργό και στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. για λαϊκισμό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως είναι «ένα ιστορικό βήμα που δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να σταματήσει αυτή η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας», προσθέτοντας πως «ο εναέριος χώρος επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι από τα τουρκικά».

Τέλος, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ενώ αυτή η κυβέρνηση εξελέγη κάνοντας σημαία τη μεσαία τάξη, η μεσαία τάξη τελικά δεν θα ευνοηθεί, και αυτή θα είναι το ζητούμενο των επόμενων μηνών και η μεγάλη διαμάχη του επόμενου εξαμήνου και στη Βουλή και στην πολιτική ζωή του τόπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή