Πολιτικό πρόσωπο κατονόμασε ο Πικραμμένος

Πολιτικό πρόσωπο κατονόμασε ο Πικραμμένος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολιτική παρέμβαση στις έρευνες για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών έκανε λόγο στην πολύωρη κατάθεσή του, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, το όνομα του οποίου είχε συμπεριληφθεί στις καταγγελίες για την εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση της Novartis από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Η κατάθεση Πικραμμένου διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς διασταυρωμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ονομαστικά σε πολιτικό πρόσωπο, μιλώντας για παρεμβάσεις στους δικαστικούς χειρισμούς των ερευνών για τη Novartis.

Οι ίδιες πληροφορίες πρόσθεταν ότι ο κ. Πικραμμένος κατονόμασε πολιτικό, ο οποίος ερευνάται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαίο να διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο η κατάθεσή του. Η κατάθεση Πικραμμένου, πάντως, εκτιμάται ως σημαντική, καθώς ήταν ένας από τους δέκα πολιτικούς που ενοχοποιήθηκε χωρίς στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες και ο πρώτος για τον οποίο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε απολύτως τίποτα, όπως συνέβη για επτά από τους δέκα πολιτικούς. Αλλωστε, ο κ. Πικραμμένος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής όταν είχε φθάσει εκεί η σχετική δικογραφία, είχε χαρακτηρίσει, συγκλονισμένος, «μυθιστορηματικές» τις κατηγορίες περί δωροληψίας εις βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην κατάθεσή του θεμελιώνει τα όσα αναφέρει περί πολιτικών παρεμβάσεων, γεγονός που αποκτά πρόσθετη αξία λόγω της πολυετούς δικαστικής του ιδιότητας –είναι επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας– και της δεδομένης γνώσης του στα νομικά.

Η κατάθεση Πικραμμένου θα ενσωματωθεί στην υπάρχουσα δικογραφία της Βουλής ανοίγοντας τον δρόμο για την κλήτευσή του και ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, όταν με το καλό ξεκινήσουν οι εργασίες της και μετά την εξέταση άλλων μαρτύρων που προηγούνται, με πρώτο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis Κων. Φρουζή, η κατάθεση του οποίου έχει αναβληθεί λόγω των αντιδράσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξαίρεση δύο βουλευτών της από την Προανακριτική και την εμμονή τους να μετάσχουν ως μέλη, αν και εξαιρέθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή