Ν. Δένδιας: Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ν. Δένδιας: Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα από το 2008» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Το αεροσκάφος που μετέφερε στη χώρα μας τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγα λεπτά μετά τις 19.30.

Ο Πρόεδρος της Κίνας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, οι οποίες από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή