Αντίστροφη μέτρηση για Ολομέλεια Εφετών στην υπόθεση Novartis

Αντίστροφη μέτρηση για Ολομέλεια Εφετών στην υπόθεση Novartis

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεργασίες για τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί το σύνολο της υπόθεσης της Novartis στο Εφετείο για ταχεία και εις βάθος διερεύνηση, έχουν ξεκινήσει ήδη, μετά τη σημαντική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα για συνολική αναβάθμιση της έρευνας.

Η Ολομέλεια του Εφετείου, που έχει ήδη οριστεί για τις 21 του μήνα με θέμα την ανάθεση σε εφέτη ανακριτή των ερευνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είναι προς το παρόν ασαφές αν θα προλάβει να εξετάσει και το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Novartis ή αν θα συγκληθεί εκ νέου μέσα στον Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, η υπόθεση Novartis στο σύνολό της θα ανατεθεί στο Εφετείο (σε εισαγγελείς και δικαστικούς), περιλαμβανομένων και των υποθέσεων που αφορούν τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο για τον οποίο ασκήθηκε δίωξη, αλλά και το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τους πολιτικούς (Αδωνι Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο) και παραμένει σε εκκρεμότητα.

Βεβαίως, στο Εφετείο, αν τελικώς η Ολομέλεια προχωρήσει σε ορισμό εφέτη ή εφετών ανακριτών, θα υπαχθεί και η βασική υπόθεση του Κων. Φρουζή που είναι ήδη κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 για δωροδοκία των δέκα πολιτικών, χωρίς ωστόσο έως σήμερα για την υπόθεση αυτή να έχει εξεταστεί είτε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς είτε από την αρμόδια ανακρίτρια Διαφθοράς.

Αλλωστε, το γεγονός ότι δεν εκλήθη έως σήμερα να εξεταστεί για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας πολιτικών προέταξε ο ίδιος ο Κων. Φρουζής κατά την πρώτη του κατάθεση στη Βουλή, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ατύπως δέχθηκε πρόταση από την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν κατέθετε επιβαρυντικά στοιχεία για πολιτικούς.

Εισαγγελικές πηγές χθες, πάντως, δήλωναν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράδοξο να γίνει, καθώς ο Φρουζής ήταν ήδη κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ η συνάντηση στην Εισαγγελία Διαφθοράς φέρεται να έγινε τον Μάιο του 2018 παρουσία και των δύο δικηγόρων του.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές επίσης ανέφεραν ότι ο Φρουζής μπορεί να μην εξετάστηκε ποτέ ώς σήμερα για την υπόθεση με τις δωροδοκίες των πολιτικών (τις οποίες κατά τις καταγγελίες είχε ο ίδιος διαπράξει), αλλά έχει εξεταστεί για επιμέρους θέματα ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, όπως η υπόθεση των διαφημιστών που έχουν εμπλακεί στη δικογραφία του Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και άλλη υπόθεση με γιατρούς και ακόμη μία που αφορά ένα φαρμακευτικό σκεύασμα της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή