Τσίπρας: Αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων

Τσίπρας: Αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκρουσιακό περιβάλλον μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο κυρίως την υπόθεση του ΚΕΘΕΑ αλλά και την κατάσταση στα πανεπιστήμια, εξελίχθηκε χθες η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση τριών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Το θέμα εξάλλου τροφοδότησε και παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, από τη Βόρεια Ελλάδα όπου περιοδεύει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον σταθμό Flash σημείωσε πως «όπου υπάρχουν εστίες μπαχαλάκηδων πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τον νόμο» και για να γίνει αυτό «δεν χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο», αλλά «μπορούσαν να γίνουν και με τον προηγούμενο νόμο».

Η συνεδρίαση συνεπώς λόγω της συγκυρίας και συγκεκριμένα αφενός του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και αφετέρου των επεισοδίων των τελευταίων ημερών στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), ήταν σε υψηλούς τόνους.

«Πείτε ότι δεν υπήρχε αυτός νόμος για το άσυλο, δεν υπήρχε αυτή η προϊστορία και βλέπατε τις εικόνες που είδαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πρόσφατα και οι εικόνες αυτές ήταν αποτέλεσμα δράσης μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Δεν θα καταδικάζατε; Προφανώς θα καταδικάζατε και πολύ καλά θα κάνατε. Ε, λοιπόν, όπως καταδικάζουμε όλοι μας τους ακροδεξιούς, πρέπει να καταδικάσουμε και τους ακροαριστερούς μπαχαλάκηδες», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Για «απαράδεκτη δήλωση» έκανε λόγο λίγη ώρα αργότερα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Δυστυχώς στον αυταρχικό παροξυσμό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και μέσων ενημέρωσης, ο κ. Χατζηδάκης ήρθε εδώ στο Βήμα της Βουλής και χαρακτήρισε “μπαχαλάκηδες” τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ.

Εμείς θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε. Είναι μέρες του Πολυτεχνείου και είναι διπλά ανεύθυνη και απαράδεκτη αυτή η δική σας πολιτική και τακτική. Αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη».

«Θέλουμε πανεπιστήμια, στα οποία θα γίνεται πραγματικά ελεύθερη διακίνηση ιδεών», σχολίασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης.

Ως προς το ΚΕΘΕΑ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Είναι βούληση της κυβέρνησης να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΘΕΑ και να ξέρουμε πραγματικά πού έχουν πάει τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή