«Τύμπανα πολέμου» ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα

«Τύμπανα πολέμου» ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη ήταν μόνο η αρχή. Το πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό έγινε την περασμένη εβδομάδα, όταν πλέον επίσημα γνωστοποίησε στον υφυπουργό Αθλητισμού, την εκτίμησή του για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το δεύτερο βήμα έγινε χθες, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ προχώρησε και σε ενημέρωση τόσο της UEFA όσο και της FIFA, κλιμακώνοντας έτσι και σε διεθνές επίπεδο την αντίδρασή της προς το υπάρχον καθεστώς.

Στην επιστολή της, μεταξύ άλλων, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έκανε λόγο για απαξίωση του πρωταθλήματος και επισήμανε τις ευθύνες της ΕΠΟ για τη διαφθορά που επικρατεί, κυρίως στον χώρο της διαιτησίας.

Βέβαια, το πιο καίριο σημείο της επιστολής –όπως αυτή διέρρευσε– ήταν η «απειλή» του Ολυμπιακού για αποχώρηση από το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο είχε επισημάνει δύο μήνες νωρίτερα και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σημείο το οποίο πάντως διέψευσε με χθεσινές του δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Γαβαλάς. «Οι ενέργειες της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι θέμα της διοίκησης, ωστόσο στην επιστολή δεν αναφέρεται πως θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιστολή του Ολυμπιακού, μοναδική ΠΑΕ που πέρασε επίσημα στην… αντεπίθεση ήταν ο ΠΑΟΚ.

Αρχικά, ο Γιώργος Σαββίδης μέσω των social media έγραψε «μέχρι τέλους στο καλό», ενώ επετέθη και στον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος τον μπλόκαρε στο Ινσταγκραμ, ενώ ο διευθυντής επικοινωνίας του Δικεφάλου Λευτέρης Δούκας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η διαχρονικότερη αξία που διέπει την αντίληψή τους για τον αθλητισμό και την ηθική τους σε τελική, αποτυπώνεται στην ιστορική φράση του Γιάννη Σπάθα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή