Τετράωρη(!) κατάθεση Λαλιώτη

Τετράωρη(!) κατάθεση Λαλιώτη

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να γνωστοποιήσει, τουλάχιστον στους δημοσιογράφους, τα νέα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του, χθες ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και νυν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Λαλιώτης προσήλθε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται σχετικά με καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος και αφορούν στην υπογραφή της σύμβασης του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στις σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ν.Δ. με λογαριασμό λιβεριανής εταιρείας.

Ο κ. Λαλιώτης εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού κρατώντας δύο ογκώδεις φακέλους και η κατάθεσή του διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν χρησιμοποίησε «πολιτική γλώσσα», ενώ κατέθεσε πολλά στοιχεία που χρήζουν ενδελεχούς έρευνας. Ως μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Λαλιώτης πρότεινε μεταξύ άλλων τον κ. Αρ. Αλαφούζο, τον κ. Μιλτ. Εβερτ, καθώς και τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ. κ. Ι. Βαρθολομαίο.

Νέα στοιχεία

«Στη σημερινή κατάθεσή μου παρέθεσα συγκεκριμένα και αποκαλυπτικά στοιχεία, καθώς και παραστατικά έγγραφα. Σύμφωνα με αυτά, αποδεικνύεται με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο η σχέση της Νέας Δημοκρατίας και των ανθρώπων της την περίοδο 1989-1993, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήταν αρχηγός του κόμματος, με λιβεριανή εταιρεία καθώς και με τους τροφοδότες λογαριασμούς που είχε αυτή, μέσα από τους οποίους διεκινείτο αδήλωτο και «μαύρο χρήμα», τόνισε ο κ. Λαλιώτης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή μέσα από την εισαγγελική έρευνα να πιστοποιηθεί ποιοι και γιατί κατέθεταν ως χορηγοί και χρηματοδότες της Ν.Δ., τι ποσά, καθώς και πού πήγαιναν αυτά».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος ζήτησε να «ανοίξουν» οι εν λόγω λογαριασμοί, ο κ. Λαλιώτης σχολίασε: «Ο κ. Εβερτ ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν πήγαν για κομματικούς σκοπούς, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη. Ελπίζω ο κ. Εβερτ να συμβάλει στην έρευνα γιατί επί των ημερών του, πολλοί είχαν μιλήσει για την μαύρη τρύπα στα οικονομικά της Ν.Δ.».

Ο κ. Λαλιώτης έκανε επίσης γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει αγωγή κατά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται εντός των ημερών να προσέλθει προκειμένου να καταθέσει και ο ίδιος ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας. Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Λαλιώτη, επανέλαβε ότι «τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση».

Στα «αρνητικά» για την κυβέρνηση προστίθεται και ότι οι πολίτες έχουν διαφορετική ιεράρχηση ως προς τα θέματα τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν. Και είναι χαρακτηριστικό ότι το υπ’ αριθμόν 1 ζήτημα για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, δηλαδή η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται στην 4η θέση των εκτιμήσεων του εκλογικού σώματος, με ποσοστό μόλις 6,1%. Πρώτης προτεραιότητας ζήτημα (51,6%) θεωρείται από τους πολίτες η βελτίωση της θέσης των φτωχότερων ομάδων του πληθυσμού. Οπως ήταν φυσικό, τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων επέλεξαν να προβάλουν τα καλύτερα για το στρατόπεδό τους στοιχεία των δημοσκοπήσεων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να αποδυναμώσουν τα επιχειρήματα του αντιπάλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή