Για τον Πειραιά, η Ρηγίλλης ξέρει, η Χαρ. Τρικούπη ακόμα ψάχνεται

Για τον Πειραιά, η Ρηγίλλης ξέρει, η Χαρ. Τρικούπη ακόμα ψάχνεται

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό είναι το πεδίο για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για το αξίωμα του δημάρχου στον Πειραιά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η οριστική άρνηση του βουλευτή κ. Παναγιώτη Φασούλα να διεκδικήσει τον Δήμο δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Μία από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι η υποψηφιότητα του βουλευτή κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, ο οποίος δήλωσε προσφάτως στο ραδιόφωνο ότι «θα ήταν ιδιαίτερη τιμή αν του το πρότεινε ο πρωθυπουργός». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά συζητούν επίσης την υποψηφιότητα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και υποψηφίου βουλευτή κ. Γιάννη Μίχα, ο οποίος, κατά την άποψη πολλών, μπορεί να προσελκύσει αριστερές ψήφους.

Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει και έχει στα χέρια της η Χαρ. Τρικούπη, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πιθανότητες να διεκδικήσει τον Δήμο μόνο με πρόσωπο ευρείας αποδοχής και προερχόμενο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα δεν θα είναι εύκολα στον τρίτο μεγάλο Δήμο, αφού ο δήμαρχος κ. Χρ. Αγραπίδης, με το σχεδόν 60% που συγκέντρωσε το 1998, δείχνει ικανός να κρατήσει τις δυνάμεις του, σε μια περίοδο που η Αριστερά (πάντα ρυθμιστής στον Πειραιά) δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποκύψει στις κυβερνητικές προσκλήσεις.

«Λύση Μπίστη»

Η «λύση Μπίστη», την οποία έχουν καλλιεργήσει δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς, ισχυριζόμενες ότι η υποψηφιότητά του θα μπορούσε να στηριχθεί και από αριστερές δυνάμεις και μερίδα της παραδοσιακής Αριστεράς, είναι ένα θέμα που συζητείται, αλλά δεν φαίνεται να έχει την απαιτούμενη δυναμική.

Το ΚΚΕ, μετά την απώλεια του Παναγιώτη Σαλπέα, που είχε συγκεντρώσει στον α’ γύρο του 1998 ποσοστό κοντά στο 10%, δεν φαίνεται να διαθέτει ανάλογης τοπικής εμβέλειας υποψήφιο και μάλλον θα στραφεί προς τον κ. Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της Κ.Ε., υποψήφιο βουλευτή τον Απρίλιο του 2000.

Η δυσκολία, λοιπόν, του ΠΑΣΟΚ να καταλήξει σε έναν ευρύτερης αποδοχής υποψήφιο ανοίγει το δρόμο για συνεργασίες, που είναι πιθανόν να προκύψουν μέσα από μια «Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού», η οποία βρίσκεται -κατά έγκυρες πληροφορίες- «στα σκαριά» και έχει τις ευλογίες ισχυρών στελεχών της Χαρ. Τρικούπη.

Στο χώρο της Ν.Δ., πάντως, ο κ. Χρ. Αγραπίδης έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο της Ν.Δ., με τον οποίο είχε, προ ημερών, συνάντηση. Ο κ. K. Καραμανλής, κατά πληροφορίες, παρέσχε στον δήμαρχο τη διαβεβαίωση ότι η Ν.Δ. θα τον στηρίξει, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε δέσμευση σε ό,τι αφορά ανοίγματα σε άλλους χώρους.

Ετσι, ο κ. Αγραπίδης έχει ήδη αρχίσει επαφές με παράγοντες που ανήκουν σε χώρους εκτός Ν.Δ., ενώ παράλληλα έχει αφήσει να φανεί ότι θα ανανεώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ψηφοδέλτιό του, αφού είναι γνωστό ότι με κάποια από τα στελέχη που τον στήριξαν ήλθε σε ρήξη για θέματα αρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή