H Γεννηματά πετάει το γάντι στους αμφισβητίες

H Γεννηματά πετάει το γάντι στους αμφισβητίες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω κλίματος αντιπαράθεσης και με νέα μηνύματα από την κάθε πλευρά να αναδύονται σε καθημερινή βάση, το Κίνημα Αλλαγής οδεύει, αύριο και μεθαύριο, προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτέλεσε ακόμη μια αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια οι αντικρουόμενες τάσεις εντός του ενιαίου φορέα, αυτή τη φορά με πυρήνα τον ρόλο τον οποίο πρέπει να έχει στο ΚΙΝΑΛ η «πράσινη» συνιστώσα.

Από την πλευρά της, η ηγεσία επανέλαβε –και διά στόματος της κ. Γεννηματά– τις προειδοποιήσεις προς τον Παύλο Γερουλάνο, αλλά και, σε δεύτερο επίπεδο, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μιλώντας σε κλειστή σύσκεψη στελεχών από την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, η πρόεδρος του Κινήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε για πολλοστή φορά όποιον θεωρεί ότι υφίσταται θέμα ηγεσίας, να το θέσει ευθέως στο συνέδριο. Μια… πρόκληση που στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι μόνο από τον κ. Γερουλάνο υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να απαντηθεί, μια και μέσω του ψηφίσματός του, που κάνει λόγο για «συνέδριο – παρωδία», είναι ο μοναδικός εκ των επικριτών της ηγεσίας που δεν έχει περιοριστεί σε δηλώσεις, αλλά έχει προβεί και εμπράκτως σε ευθεία αμφισβήτηση της κ. Γεννηματά. Μήνυμα, σε χαμηλότερους τόνους, προς τους διαφωνούντες έστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, κάνοντας λόγο (Πρακτορείο FM) για «παραγωγή εσωστρέφειας», αλλά και για «λάθη του παρελθόντος που δεν πρέπει να ξαναϋπάρξουν».

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Γερουλάνος έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του τις τελευταίες ημέρες, ασκώντας κριτική στην κ. Γεννηματά, όχι μόνο για το συνεδριακό πλαίσιο, αλλά και για τις εν γένει πολιτικές επιλογές της όσο βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος. Στις φωνές που αντιτίθενται στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο συνέδριο, ήρθε χθες να προστεθεί και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αποτελεί εν ενεργεία μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ που εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν είναι συνέδριο αυτό που κάνουμε και όποιες αποφάσεις παρθούν δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα», σημείωσε μεταξύ άλλων (thecaller.gr), κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολύ κακή διαχείριση της ιστορίας και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ» και χαρακτηρίζοντας το ψήφισμα Γερουλάνου «πρωτοβουλία που τον τιμά και δημοκρατική αντίδραση».

Οσον αφορά τους πρώην προέδρους, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα δώσει το «παρών» στο ΣΕΦ. Οπως υπογράμμιζαν, ωστόσο, δεν υφίσταται κανένας «πολιτικός λόγος» πίσω από την απουσία του, αλλά το γεγονός ότι είχε προγραμματίσει πριν από τον ορισμό του έκτακτου συνεδρίου να βρίσκεται στη Βιέννη, σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή