Προειδοποίηση Γεννηματά προς επικριτές: Από Δευτέρα μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια

Προειδοποίηση Γεννηματά προς επικριτές: Από Δευτέρα μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφή και αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό της παράταξης, η Φώφη Γεννηματά άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου τις εργασίες του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ενός συνεδρίου που αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα πεδίο οξείας αντιπαράθεσης, με άξονα τις διαδικασίες που υιοθέτησε η κ. Γεννηματά και για τις οποίες δέχθηκε δριμεία κριτική, κυρίως από τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ομιλία της προέδρου της παράταξης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με σαφείς προειδοποιήσεις προς τους διαφωνούντες.

«Είμαι αποφασισμένη να μην επιτρέψω να συνεχισθεί αυτή η μιζέρια και η εσωστρέφεια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά. «Με την λήξη αυτού του Συνεδρίου και την απόφασή του, αυτή η περίοδος της εσωστρέφειας τελειώνει οριστικά. Ξεκαθαρίζω μια και καλή ότι από τη Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις», υπογράμμισε ακόμη, «δείχνοντας» ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών.

Παράλληλα, μιλώντας για τις καταστατικές και οργανικές αλλαγές που προωθούνται στο συνέδριο, το οποίο επί της ουσίας «ενσωματώνει» το ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής, μίλησε για «συγκεκριμένους και ευαίσθητούς λόγους που το επιβάλλουν», αναφερόμενη εκ νέου στα οικονομικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε άλλο θα «οδηγήσει σε δυισμό και αυτοϋπονόμευση», σημείωσε ακόμη. Χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω «αυτονόητες επιλογές», έστρεψε εκ νέου τα πυρά της προς τους διαφωνούντες, καταλογίζοντάς τους ότι τις μετατρέπουν σε τεχνητή κρίση, ενώ, σε μια έμμεση, αλλά σαφή αναφορά προς τον Παύλο Γερουλάνο έκανε λόγο για εκείνους «που υποκριτικά σχίζουν τα ιμάτιά τους, που όψιμα έγιναν Πασοκολάγνοι, για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες».

Ακόμη η κ. Γεννηματά «σήκωσε» εκ νέου το γάντι προς τους αμφισβητίες της, όσον αφορά το θέμα της ηγεσίας. «Οποιος θέλει να ηγηθεί της παράταξης, έχουμε Συνέδριο το 2021, θα είμαι εκεί και θα τον περιμένω», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Παρών ο Κ. Σημίτης

Προειδοποίηση Γεννηματά προς επικριτές: Από Δευτέρα μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια-1

Λίγο πριν την έναρξη των διαδικασιών, ο Κώστας Σημίτης έλυσε δια της… παρουσίας του και το «μυστήριο» γύρω από τη συμμετοχή του στο συνέδριο. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε λάβει πρόσκληση, όπως και οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, από την αρχή της εβδομάδας. Ενώ οι δύο τελευταίοι ήταν γνωστό ότι δεν θα παραστούν (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), ο κ. Σημίτης δεν είχε γνωστοποιήσει αν θα προσέλθει. Τελικά βρέθηκε στο ΣΕΦ και αντάλλαξε χειραψία με την πρόεδρο του κινήματος λίγο πριν την ομιλία της.

Αύριο οι τοποθετήσεις Γερουλάνου, Ανδρουλάκη

Προειδοποίηση Γεννηματά προς επικριτές: Από Δευτέρα μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια-2

Παρόντες, όπως άλλωστε είχαν διαμηνύσει, ήταν και οι δύο βασικοί εκφραστές της κριτικής προς την ηγεσία τις τελευταίες ημέρες, Παύλος Γερουλάνος και Νίκος Ανδρουλάκης. Ο δεύτερος βρέθηκε στην πρώτη σειρά και είχε χειραψία με την κ. Γεννηματά κατά την είσοδό της στην αίθουσα, ενώ ο κ. Γερουλάνος εθεάθη στις πιο πίσω σειρές. Αμφότεροι αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο, με την παρέμβαση του πρόσφατα υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων να αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μετά και το ψήφισμα το οποίο δημοσίευσε τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας λόγο για «συνέδριο – παρωδία», αμφισβητώντας ευθέως την κ. Γεννηματά και υιοθετώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή