ΣΗΜΕΡΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή – Ανοικτά τα σενάρια πώλησης της Ολυμπιακής

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις για την πώληση της Ολυμπιακής, ενώ η πολιτική ευθύνη για την τελική απόφαση μεταφέρεται στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει αύριο. Εν τω μεταξύ, η ΑΧΟΝ πιέζει για την υπογραφή προσυμφώνου εξαγοράς του 51% της Ο.Α., ενώ η κοινοπραξία IAS ζητεί να κληθεί και αυτή σε διαπραγματεύσεις. Πηγές αναφέρουν ότι στην πολυμετοχική κοινοπραξία προτίθενται να προσχωρήσουν ο Δημ. Δασκαλόπουλος (ΔΕΛΤΑ) και οι αδελφοί Λασκαρίδη.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΑΙΡΜΠΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ενισχύεται η εκδοχή δυστυχήματος

Αν και η προσοχή των αμερικανικών αρχών είναι από χθες στραμμένη στην επεξεργασία του δεύτερου μαύρου κουτιού του μοιραίου αεροσκάφους της Γιουνάιτεντ Αιρλάινς, που συνετρίβη προχθές κοντά στο αεροδρόμιο Κένεντι, τα σενάρια περί μηχανικής βλάβης ενισχύονται. Την άνοιξη του 2000, ο συγκεκριμένος τύπος μηχανής της Τζένεραλ Ελέκτρικ είχε εμφανίσει προβλήματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα, τον Οκτώβριο του 2001, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας να ανακοινώσει ότι απαιτούνται υποχρεωτικοί έλεγχοι. Ωστόσο και χθες, κανείς επίσημος δεν βγήκε δημοσίως να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή δολιοφθοράς.

ΖΗΤΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Μεγάλο ρίσκο Σρέντερ

Ενα από τα μεγαλύτερα ρίσκα της πολιτικής του καριέρας είναι έτοιμος να αναλάβει ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς κατά τη μεθαυριανή ψηφοφορία στην Μπούντενσταγκ, για την αποστολή 2.900 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, θα ζήτησει ψήφο εμπιστοσύνης.

Καραμανλής: Συνάντηση μιας ώρας είχε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής με τον Γιάννη Κωστόπουλο της Alpha Bank, προκειμένου να ενημερωθεί για την μεγάλη τραπεζική συγχώνευση.

Ασφαλιστικές: Οκτώ ασφαλιστικές εταιρείες απειλούνται με πρόστιμα γιατί έλεγχος του υπουργείου Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι κάλυψαν εκπρόθεσμα τα περιθώρια φερεγγυότητας.

Ευρώ και εφορίες: Τον κίνδυνο να παραμείνουν κλειστές οι εφορίες τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου επισημαίνουν οι εφοριακοί. Αιτία, η καθυστερημένη προσαρμογή των συστημάτων στο ευρώ.

Φλωρίδης: Τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2001 υστερούν έναντι των προβλέψεων και η μείωση του δημοσίου χρέους θα είναι μικρότερη της αναμενομένης.

Βανδαλισμοί 12 δισ.: Οι βάνδαλοι δεν κάνουν… διακοπές, γι’ αυτό και τα σχολικά κτίρια θα φρουρούνται εφ’ εξής και τους θερινούς μήνες, με την ελπίδα να περιορισθεί το (εξωφρενικό) ποσό των 12 δισ. δραχμών που δαπανάται ετησίως για επισκευές ζημιών.

Φεστιβάλ: Το «Σώσε με» του Στράτου Τζίτζη αποτέλεσε την δεύτερη ελληνική ταινία – έκπληξη του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μετά το «Πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω» του Γιάννη Φάγκρα. Οι αίθουσες γεμίζουν, το Κέντρο Κινηματογράφου αλλάζει τον τρόπο χρηματοδότησης, ενώ ο Τζον Μπούρμαν δηλώνει… σκηνοθέτης β’ κατηγορίας

Πολυτεχνείο: Αυστηρή περιφρούρηση του Πολυτεχνείου, προσαγωγές και διακριτικές «συστάσεις» σε άτομα που είχαν κατά το παρελθόν συμμετάσχει σε επεισόδια, περιλαμβάνουν τα «προεόρτια» μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή εν όψει της 17ης Νοεμβρίου.

Ανήλικοι διαρρήκτες: Τις διαρρήξεις έκαναν… παιχνίδι οι τρεις ανήλικοι Αλβανοί -11 ετών ο μικρότερος, 14 ο μεγαλύτερος- που συνελήφθησαν χθες στην Κηφισιά. Πάνω τους βρέθηκαν μετρητά και τηλεκάρτες ενός εκατομμυρίου δραχμών, από περίπτερο της περιοχής.

Πρόκριση Ελπίδων: Πανηγυρίστηκε δεόντως από τους Ελληνες διεθνείς η χθεσινή εκτός έδρας… ήττα με 2-1 από την Τουρκία, που εξασφαλίζει στην ομάδα μας την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παρά τις συνεχείς αποδοκιμασίες 15.000 Τούρκων οπαδών και το αντιαθλητικό παιχνίδι των αντιπάλων, η εθνική μας ομάδα υπερασπίστηκε το 3-0 του πρώτου αγώνα και εξασφάλισε μια νέα ευκαιρία σε ένα όνειρο 15ετίας: τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Πεζοί: Ενα στα δέκα οδικά ατυχήματα οφείλεται σε λάθη και παραβάσεις των πεζών. Η Τροχαία «υπενθυμίζει» ότι η διάσχιση οδού εκτός διαβάσεως όχι μόνον είναι επικίνδυνη, αλλά και τιμωρείται με πρόστιμο 10.000 δραχμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή