«Να στήσουμε τη ΔΕΗ στα πόδια της»

«Να στήσουμε τη ΔΕΗ στα πόδια της»

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη ΔΕΗ, όπως αυτό αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο που εισήχθη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, αποτέλεσε χθες τη νέα αφορμή για μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν της οξύτατων τόνων ρητορικής των στελεχών του, κλιμάκωσε την επιθετική κριτική του αφενός υποβάλλοντας αίτηση αντισυνταγματικότητας για σειρά άρθρων –η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία– και αφετέρου καταθέτοντας αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί άρθρων του σχεδίου νόμου, η οποία διεξάγεται σήμερα το μεσημέρι. Ονομαστική ψηφοφορία και «επί της αρχής» του νομοθετήματος ζήτησε το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έρχεται και παίρνει μέτρα για τη ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Προσπαθούμε να στήσουμε τη ΔΕΗ όρθια στα πόδια της, για να μπορέσει να μειώσει το κόστος της και να σταθεί στον ανταγωνισμό», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Και αφού τόνισε ότι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν φέρει την επιχείρηση σε εξαιρετικά άσχημο σημείο όσον αφορά ακόμη και τη βιωσιμότητά της, σημείωσε με έμφαση ότι η τότε κυβέρνηση έκανε σε συγκεκριμένους τομείς εκείνα για τα οποία σήμερα καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ.: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε για τη ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες αυτό που θεσπίζουμε σήμερα εμείς για όλη τη ΔΕΗ. Ντροπή. Ντροπή. Ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Για «συνειδητά ψεύδη και ανακρίβειες» κατηγόρησε τον υπουργό ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε πολιτικές που δεν ταιριάζουν σε όσα σήμερα φραστικά υποστηρίζει, επέρριψε την ευθύνη στους θεσμούς και στις δεσμεύσεις που υπήρχαν για τις ελληνικές κυβερνήσεις από το δεύτερο μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση οδηγεί ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στο άγνωστο χωρίς πυξίδα», υποστήριξε ο κ. Γ. Αρβανιτίδης (ΚΙΝΑΛ). «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι ταγμένοι στην ίδια πολιτική. Είναι βολική για την κυβέρνηση η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. Για λαθεμένες πολιτικές και επιλογές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού και της καταστροφής τη ΔΕΗ», μίλησε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή