Χωρίς απαντήσεις στην Προανακριτική

Χωρίς απαντήσεις στην Προανακριτική

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επιλογή να μην απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων, μεταξύ αυτών και για το ζήτημα του εικαζόμενου χρηματισμού πολιτικών προσώπων, προσήλθε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, χθες στην Προανακριτική της Βουλής ο τρίτος κατά σειρά μάρτυρας Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis. Ο μάρτυς φέρεται να σημείωσε ότι δεν επιθυμούσε να απαντήσει τίποτα άλλο πέραν του αντικειμένου της Προανακριτικής περί τυχόν ποινικών ευθυνών του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να είπε τη φράση «Δεν απαντώ» σε πολλές ερωτήσεις μελών της επιτροπής, συμπληρώνοντας –σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με αφορμή ερώτηση για τους λόγους που τον οδηγούν σε αυτή τη στάση– ότι δεν γνωρίζει υπό ποιo καθεστώς θα κληθεί ενδεχομένως και ως ύποπτος να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Η προαναφερθείσα στάση φέρεται να προκάλεσε δυσφορία μεταξύ των μελών της επιτροπής «προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κατά την άσκηση των καθηκόντων του», ενώ πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρό της Ι. Μπούγα να επισημαίνει στον μάρτυρα το γεγονός ότι η επιτροπή έχει αρμοδιότητες ανακριτή. Τούτων δοθέντων και καθώς ο κ. Δεστεμπασίδης επέμεινε στην προαναφερθείσα αρνητική στάση του, η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, με το ερώτημα αν η άρνηση κατάθεσης συνιστά αδίκημα ψευδούς κατάθεσης.

Από τα όσα φέρεται να είπε, πηγές ξεχώρισαν το γεγονός ότι εξαρχής διέψευσε πως είναι ένας εκ των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, ότι δεν έχει κληθεί έως σήμερα να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές και πως ο ίδιος, όσο καιρό ήταν στην εταιρεία, είχε αρμοδιότητες υπεύθυνου επικοινωνίας. Φέρεται, ως προς αυτό, να πρόσθεσε πως τα καθήκοντά του περιορίζονταν στην εισήγηση ετήσιου ποσού προς τα ΜΜΕ για διαφημιστική δαπάνη, αλλά και ότι δεν γνώριζε ποια ποσά κατευθύνονταν σε έκαστο μέσο ενημέρωσης.

Η ειδική επιτροπή της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου –εκτός απροόπτου– την προσεχή Τρίτη, με αντικείμενο την εξέταση του επόμενου μάρτυρα, που θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή