Η Ν.Δ. (σήμερα) δεν καλύπτει τις κινητοποιήσεις αγροτών

Η Ν.Δ. (σήμερα) δεν καλύπτει τις κινητοποιήσεις αγροτών

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με είκοσι τέσσερις ώρες καθυστέρηση, η Νέα Δημοκρατία διευκρίνισε χθες, ότι δεν συμφωνεί με ακραίας μορφής κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι «διευκρινιστικές» δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος προχθές απέφυγε με δηλώσεις του να αποδοκιμάσει ενδεχόμενες ακραίες κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ χθες δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τέτοιας μορφής κινητοποιήσεις, είχαν ως φυσικό αποτέλεσμα πολλοί να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ριζική αλλαγή πολιτικής.

Κάτι που φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς όπως διευκρίνισε χθες ο ίδιος ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος «πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία είχε διατυπώσει και ο πρόεδρος του κόμματος από το 1988, είναι ότι δεν συμφωνεί με τρόπους διεκδίκησης κοινωνικών ομάδων οι οποίοι στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε χθες σε ειδική σύσκεψη στη Ρηγίλλης και ο υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος κ. Γιωργος Σουφλιάς υπενθύμισε την πάγια θέση του κόμματος κατά των ακραίων αγροτικών κινητοποιήσεων (κλείσιμο εθνικών δρόμων κ.λπ.).

Ο κ. Ρουσόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των αγροτών και να δώσει απαντήσεις και λύσεις. Απαντήσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σαν την επισήμανση του νεοορισθέντος υπουργού Γεωργίας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ότι δηλαδή «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» δεν είναι σοβαρές. Καλούμε και πάλι τον πρωθυπουργό, κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος, να προσπαθήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιτύχει ευνοϊκές ρυθμίσεις προς το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε χθες ότι η εφαρμογή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης προστατεύει τον Ελληνα αγρότη, γιατί θα διαμορφώσει μία υψηλή τιμή και φέτος για το βαμβάκι. Θα υπάρχει, είπε, ένα πολύ μεγάλο δραχμικό όριο επιδότησης, που θα διαμορφώσει μια τιμή πολύ μεγαλύτερη των 60 δραχμών. Για να προθέσει: «Πόσο θα είναι αυτή η τιμή; Θα εξαρτηθεί από την ποσότητα του βαμβακιού που θα συγκεντρωθεί». Αναφερόμενος όμως στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έκανε τίποτα για να πείσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μην καταθέτει συνεχώς ψηφίσματα για πλήρη περικοπή των επιδοτήσεων στους καπνοπαραγωγούς της Ευρώπης. Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος υποστήριξε και πάλι ότι ο κ. Σημίτης ουδέποτε θεώρησε σκόπιμο να θέσει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο τα προβλήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.

Παράλληλα, όμως, ο πρωθυπουργός απέστειλε έμμεσο μήνυμα και προς την πρόεδρο του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ότι εφ’ εξής οι δραστηριότητες της Οργανωτικής Επιτροπής δεν θα βρίσκονται εκτός του πεδίου ελέγχου της κυβέρνησης. Ενώ ο ίδιος ο κ. Σημίτης θα έχει απ’ ευθείας επικοινωνία με τον αρμόδιο για τους Αγώνες αντιπρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ντ. Οσβαλντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή