Δήλωση δημάρχων του Αν. Αιγαίου για τα κλειστά κέντρα

Δήλωση δημάρχων του Αν. Αιγαίου για τα κλειστά κέντρα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κοινή τους δήλωση οι πέντε δήμαρχοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα απορρίπτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες τις σχετικές με το θέμα.

Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Γεώργιος Στάντζος , Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Χίου, Σταμάτιος Κάρμαντζης σε κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«Οι δήμαρχοι των πέντε ακριτικών νησιών που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα, δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τον σχεδιασμό που πρόσφατα ανακοίνωσε.

2. Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της για το παραπάνω ζήτημα.

3. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων μας.

4. Να αποσυμφορήσει άμεσα και μαζικά τα νησιά.

5. Να προβεί στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Επίσης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ζητάμε τη συμπαράσταση του συνόλου των συναδέλφων μας, όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.

Σε κάθε περίπτωση, ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή