Πρωτιά Ν.Δ. και Δημ. Παπαστεργίου

Πρωτιά Ν.Δ. και Δημ. Παπαστεργίου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος αναδείχθηκε η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι» που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με απόλυτη πλειοψηφία, ήτοι 325 ψήφους σε σύνολο 512 ψηφισάντων, καταλαμβάνοντας 19 έδρες. Την πρώτη θέση κέρδισε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος ψηφίστηκε από 202 αιρετούς, έναντι του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος σταυρώθηκε από 160 αιρετούς, αντίστοιχα. Οι δύο υποψήφιοι προεκλογικά διεκδικούσαν να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου, με κίνδυνο η Νέα Δημοκρατία να κατέβει με δύο ψηφοδέλτια στις συγκεκριμένες εκλογές. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση του κόμματος, συμφωνήθηκε να μην υπάρξει επικεφαλής, αλλά να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ όποιος εκ των δύο κερδίσει περισσότερους σταυρούς κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Εξελέγησαν επίσης οι δήμαρχοι: Λάζαρος Κυρίζογλου, Δημήτρης Κάρναβος, Κωνσταντίνος Κουκάς, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Αλέξανδρος Χρυσάφης, Ηλίας Αποστολόπουλος, Νικόλαος Μελετίου, Χρήστος Τσιρογιάννης, Γιώργος Παπαναστασίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Μερόπη Υδραίου και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετέχει αυτοδικαίως στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ακόμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δημήτρης Τζιαχρήστας, Ιωάννης Μουράτογλου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Χρήστος  Τεντόμας, Δημήτριος Καφαντάρης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, έλαβαν ακόμα:

• Αυτοδιοικητικό Κίνημα, 91 ψήφους και 6 έδρες (δήμαρχοι: Ιωάννης Λυμπέρης, Λάζαρος Μαλούτας, Μιχαήλ Ερωτόκριτος. Δημοτικοί σύμβουλοι: ΙωάννηςΤσιάμης,  Δημήτριος Τσιάντης, Δημήτριος Τσιμπανάκος).

• Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), 45 ψήφους και 3 έδρες (δήμαρχοι: Απόστολος Καλογιάννης, Μαρία Κάκαλη και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπίρμπας).

• Νέα Αυτοδιοίκηση, 33 ψήφους και 2 έδρες (Γιώργος Ιωακειμίδης, Αλέξιος Μαυραγάνης).

• Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους.

• Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή