Το Μαξίμου θέλει «μετωπική» με Ρηγίλλης

Το Μαξίμου θέλει «μετωπική» με Ρηγίλλης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ., με «αιχμή του δόρατος» τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη, επιλέγει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και να μειώσει τη διαφορά που το χωρίζει, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελικές αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. θα ληφθούν την προσεχή Δευτέρα σε κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Ε.Γ.

Ομως, ο κ. Σημίτης προσανατολίζεται ήδη σε μια συγκεκριμένη προσέγγιση που προβλέπει την «ελεγχόμενη πόλωση» του πολιτικού σκηνικού. Οπως αναφέρουν συνομιλητές του, ο πρωθυπουργός είναι πεπεισμένος ότι η διατήρηση των «ήρεμων νερών» στην πολιτική αντιπαράθεση ευνοεί αποκλειστικά τη Ν.Δ. η οποία, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, δεν υφίσταται τη φθορά της διακυβέρνησης.

Πάντως, η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Σημίτη δεν συνεπάγεται επιστροφή στην «παρελθοντολογία» την οποία είχε υιοθετήσει την περασμένη άνοιξη.

Χωρίς να εγκαταλείπονται οι σχετικές αναφορές, στο επίκεντρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ εφ’ εξής θα βρίσκονται τα θεωρούμενα από το Μέγαρο Μαξίμου «αδύνατα σημεία» της σημερινής Ν.Δ. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αναδείξει την έλλειψη εμπειρίας, ικανότητας και θετικών προτάσεων που, όπως υποστηρίζεται, χαρακτηρίζουν τη Ν.Δ. και προσωπικά τον αρχηγό της κ. Καραμανλή.

Προκειμένου η στρατηγική που χάραξε το Μέγαρο Μαξίμου να έχει αποτελέσματα, απαραίτητο είναι να μην ακυρώνεται από προβλήματα στο ίδιο το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τα οποία συνήθως επισκιάζουν την λοιπή πολιτική επικαιρότητα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι μια πηγή σχετικών προβλημάτων μπορεί να ανακύψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτόν προσδιορίστηκε για την προσεχή Τρίτη συνεδρίαση της Κ.Ο. η οποία θα αξιοποιηθεί και ως «βαρόμετρο» προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν τους τόνους της κριτικής οι δυσαρεστημένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή