Συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών για τη Novartis

Συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών για τη Novartis

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκαλείται στις 12 Δεκεμβρίου η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να επιλέξει εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν το σύνολο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis (πολιτικούς, γιατρούς, στελέχη της εταιρεία και άλλους), μετά από το αίτημα που διατύπωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Αν η Ολομέλεια των Εφετών κάνει δεκτό το αίτημα για ορισμό ανακριτών από το εφετείο, τότε η Εισαγγελία Διαφθοράς θα μείνει εκτός ερευνών και το σύνολο των δικογραφιών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διάσπαρτες θα σταλούν στο εφετείο, που θα αναλάβει και τις έρευνες για κάθε πτυχή της υπόθεσης, η οποία έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, ενώ η Βουλή διερευνά τυχόν ευθύνες πρώην υπουργού για σκευωρία σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων.

Με τον ορισμό εφέτη ανακριτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ελέγχεται ήδη πειθαρχικά και ποινικά για τους χειρισμούς της σχετικά με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων, θα παραδόσει τις δικογραφίες που έχει ακόμα ανοικτές για δύο πολιτικούς, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως και τις δικογραφίες για στελέχη της Novartis αλλά και για γιατρούς.

Παράλληλα στο εφετείο θα ανατεθεί και η εκκρεμής υπόθεση που αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος διώκεται για δωροδοκία και με δική του πρωτοβουλία επέλεξε να κριθεί από τη δικαιοσύνη, αρνούμενος να αποδεχθεί τις ευχέρειες που του παρείχε η νομοθεσία ως πρώην υπουργός.

Επίσης, στο εφετείο θα ανατεθούν οι έρευνες και για τον Κωνσταντίνο Φρουζή, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis, που διώκεται ποινικά αλλά και για άλλους για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη.

Η σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών γίνεται από τον προϊστάμενο του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα. Η κίνηση του Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου για σύγκλιση της Ολομέλειας στοχεύει στην επιτάχυνση των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή