Κων. Τασούλας: Από Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να απαντηθεί η τουρκική προκλητικότητα

Κων. Τασούλας: Από Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να απαντηθεί η τουρκική προκλητικότητα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα προβληματισμένος από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα στις συζητήσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας. Ο προβληματισμός του αυτός καθίσταται σαφής και στις διπλωματικές συναντήσεις που έχει, όπως η χθεσινή με τον πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα μας, Patrick Maisonnave, στο χώρο του Κοινοβουλίου.

«Η χώρα μας γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας η οποία πλέον φαίνεται πως αποφάσισε να μεταφέρει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος -οι οποίες ισχύουν από το 1974- σε επίπεδο πλέον ευρύτερο σε επίπεδο γενικευμένης αναστάτωσης της νοτιοανατολικής Μεσογείου», είπε χαρακτηριστικά υποδεχόμενος τον Γάλλο διπλωμάτη ο κ. Τασούλας, για να συνεχίσει: «Εμείς ως χώρα θα κάνουμε το χρέος μας και ως χώρα ακριτική των ευρωπαϊκών συνόρων που θα τα προασπίσουμε και διπλωματικά και με όποιον άλλον αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται. Αλλά θεωρούμε πως αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι  μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

Από την πλευρά του ο κ. Maisonnave σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το είπατε κύριε πρόεδρε αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις  οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στο επίπεδο της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος. Θα τα συζητήσουμε με ποιο ιδιωτικό τρόπο αυτό τα θέματα μεταξύ μας σε λίγο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή