Ο δήμαρχος Τρικάλων, πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Τρικάλων, πρόεδρος της ΚΕΔΕ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξελέγη χθες ο δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου, όπως αναμενόταν. Ο εσωκομματικός του αντίπαλος, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο οποίος εξελέγη στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου, με τις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα της στάσης που προτίθεται να κρατήσει, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να διαφυλάξει τη θεσμική της αξιοπιστία και να αντισταθεί στις αυθαιρεσίες της κυβέρνησης. Διάθεση συναίνεσης και συνεννόησης επέδειξε ο κ. Παπαστεργίου με τις δηλώσεις του μετά την εκλογή του, ζητώντας όσο γίνεται οι όποιες διαφωνίες να εκφράζονται κόσμια. «Δεν τα ξέρω όλα, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, αλλά έχω την τεράστια διάθεση να μάθω, με τη βοήθεια και σε συνεργασία με τους αντιπροέδρους και με όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που η σημερινή πραγματικότητα και τα ίδια τα προβλήματα υπαγορεύουν», τόνισε.

Χθες το απόγευμα, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχε την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε έργο ούτε ευρώ». Στις χθεσινές εκλογές εξάλλου στη θέση του  Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικός σύμβουλος Πύλου – Νέστορος. Επίσης εξελέγησαν οι: Ηλίας Αποστολόπουλος, Νικόλαος Μελετίου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Ιωάννης Λυμπέρης, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δημήτριος Τσιαντής, Απόστολος Καλογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή