Ο πρωθυπουργός τίμησε τον κόσμο του βιβλίου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός τίμησε τον κόσμο του βιβλίου στο Μέγαρο Μαξίμου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γέμισαν χθες το βράδυ οι αίθουσες του Μεγάρου Μαξίμου μετά την επιθυμία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη να συναντηθεί με όσους μετείχαν στην 53η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης τον περασμένο Οκτώβριο. Ο απόηχος της καλής ελληνικής παρουσίας είχε γίνει ήδη γνωστός στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην Εκθεση, λόγω του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Η χθεσινή βραδιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ενίσχυση της προσπάθειας για τη διάδοση του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και σαν τόνωση όσων συνετέλεσαν στην καλή ελληνική παρουσία. Μάλιστα μιλώντας στην «K» ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Θέμελης τη χαρακτήρισε follow up. Παρόντες οι συγγραφείς που μετείχαν στη Φρανκφούρτη, η οργανωτική επιτροπή και οι δημοσιογράφοι που παρέστησαν στη διάρκεια της Εκθεσης.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του υφυπουργού Τύπου Τηλέμαχου Χυτήρη υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό λίγο μετά τις επτά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κώστας Σημίτης χαιρέτησε έναν έναν τους παρευρισκόμενους συγγραφείς (εκ των συμμετεχόντων στην Εκθεση απουσίαζαν 13) και αφιέρωσε αρκετή ώρα για να ενημερωθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιώργο Ρωμαίο και τον διευθυντή του ΕΚΕΔΙ Χρήστο Λάζο, για την πορεία του ελληνικού βιβλίου, το μεταφραστικό ενδιαφέρον των ξένων εκδοτών και τη συνέχεια της ελληνικής παρουσίας.

«Η συμμετοχή μας στις Διεθνείς Εκθέσεις είναι καλή», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και σχεδόν ανήγγειλε στον πρωθυπουργό τη μεγάλη έκθεση βιβλίου νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. «Ηδη υπάρχει συμφωνία με τη ΔΕΘ», είπε. «Παρότι γκρινιάζουμε πήγαμε πολύ καλά», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΒ Γ. Δαρδανός στον πρωθυπουργό. «Παρότι γκρινιάζεις», του είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

Στη συνάντηση με τη συγγραφέα Ερση Σωτηροπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον πρωθυπουργό: «Υφίσταμαι την απειλή του κ. Τατούλη, γιατί δεν έχω απαγορεύσει το βιβλίο της ως πορνογραφικό». Ηταν μια βραδιά με έντονη τη γεύση της ικανοποίησης, κάτι σαν επινίκια. Υπάρχει πάντα η συνέχεια και το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή