Ο Καραμανλής επανέρχεται για το 2004

Ο Καραμανλής επανέρχεται για το 2004

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή συζήτησης, εκτός ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την εθνική υπόθεση της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ζήτησε χθες με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής. Επικαλούμενος το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να συζητηθεί το μείζον αυτό θέμα, καθώς όπως σημειώνει στην επιστολή του «ενώ έχουμε μπει στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, σωρεία κυβερνητικών πράξεων και παραλείψεων δημιουργούν έντονη ανησυχία και προκαλούν τουλάχιστον εύλογους προβληματισμούς».

Οι καθυστερήσεις

Οπως παρατηρεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην επιστολή του «οι καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων ομολογούνται ευθέως από αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ οι υπερβάσεις κόστους φθάνουν ή και τείνουν να ξεπεράσουν το διπλάσιο των αρχικών προϋπολογισμών». Ετσι, σημειώνει ο κ. K. Καραμανλής, «ορατός διαγράφεται πια ο κίνδυνος απ’ ευθείας αναθέσεων έργων, που όπως είναι γνωστό απαγορεύονται ρητώς από την ισχύουσα νομοθεσία».

Ο κ. Καραμανλής υπενθυμίζει ακόμα ότι «η Νέα Δημοκρατία με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χωρίς να υπολογίσει έστω και κατ’ ελάχιστον οποιασδήποτε μορφής πολιτικό κόστος, αφενός συνέβαλε στο μέτρο που της αναλογούσε στο να μας ανατεθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και αφ’ ετέρου συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση, προκειμένου και το διεθνές κύρος της χώρας να θωρακισθεί και η εθνική υπόθεση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων να έλθει εις πέρας κατά τρόπο επιτυχή».

Ανησυχίες

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ακόμη ότι η συζήτηση για το 2004 που διεξήχθη στις 13-11-2001 ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όχι μόνον δεν μείωσε τις ανησυχίες του, αλλά αντιθέτως τις επέτεινε καθώς ήταν απόντες οι περισσότεροι από τους συναρμόδιους υφυπουργούς και οι υπουργοί όχι μόνον δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι, αλλά και αμφισβητούσαν ο ένας τα στοιχεία του άλλου. «Αποτέλεσμα αυτής της καταστάσεως, τονίζει ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του, ήταν η συζήτηση στην επιτροπή να λάβει τη μορφή παρωδίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ακόμη πως, παρά το ότι η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε τη διάταξη του άρθρου 43 παράγραφος 5 του Ν. 2912/2001 που καθιερώνει ρητή υποχρέωσή της για τακτή ανά τρίμηνο ενημέρωση της Βουλής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης κατά παράβαση των προαναφερομένων διατάξεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής, η Νέα Δημοκρατία, συναισθανόμενη το μέγεθος του ζητήματος, δεν διστάζει να διαθέσει προς τον σκοπό αυτό, ένα από τα αριθμητικώς τόσο περιορισμένα μέσα που της διαθέτει ο Κανονισμός της Βουλής, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός αρνείται όχι απλώς να χρησιμοποιήσει μια κοινοβουλευτική του δυνατότητα, αλλά ακόμη και να εκπληρώσει στοιχειωδώς, νομοθετημένο χρέος του προς τη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή