Πριμ παραγωγικότητας και στους δημοτικούς υπαλλήλους

Πριμ παραγωγικότητας και στους δημοτικούς υπαλλήλους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομοθετική ρύθμιση για τη σταδιακή απόδοση σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους του πριμ παραγωγικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. K. Σκανδαλίδης, σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Το θέμα συζητήθηκε χθες και από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λ. Παπαδήμα στο συνέδριο των δημάρχων Αττικής, διευκρινίζοντας ότι αφορά περίπου 50.000 εργαζομένους σε όλη τη χώρα. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 42 δισ. δρχ. και αφορά ουσιαστικά το πριμ παραγωγικότητας που έπρεπε να αποδοθεί στους δημοτικούς υπαλλήλους την 3ετία 1993-1996, το οποίο όμως χορηγήθηκε από ελάχιστους δήμους.

Το κόστος

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Παπαδήμα, το πριμ θα αρχίσει να καταβάλλεται σταδιακά από τις αρχές του επόμενου χρόνου και θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της επόμενης 4ετίας. Το κόστος ανά υπάλληλο κυμαίνεται από 800.000 – 2.000.000 δρχ. ετησίως, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Μέρος του συνολικού κόστους θα αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός, ενώ θα συνεισφέρουν και οι δήμοι με έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη. Στις αλλαγές που επίκεινται και στο σύστημα προσλήψεων στους δήμους αναφέρθηκε ο κ. Παπαδήμας, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την πρόσληψη των υπαλλήλων. Το υπουργείο επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να επεκταθεί και σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες το σύστημα προσλήψεων που ισχύει στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ετσι αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα και στις υπηρεσίες μηχανογράφησης των δήμων, καθώς και στις ταμειακές υπηρεσίες, να προσλαμβάνουν προσωπικό δίχως να απαιτείται προηγουμένως έγκριση από την τριμερή εξ υπουργών επιτροπή. Οι προσλήψεις θα γίνονται βάσει των κριτηρίων του νόμου Πεπονή, από την 3μελή επιτροπή της αρμόδιας περιφέρειας και το ΑΣΕΠ θα ελέγχει τη διαδικασία. Στο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, ο πρόεδρός της κ. Γ. Μαστοράκος παρουσίασε την πρόταση της Ενωσης για την οργάνωση των μητροπολιτικών κέντρων. Οι δήμαρχοι της Αττικής αναφέρονται σε Μητροπολιτική Διοίκηση και πριμοδοτούν τη συγκρότηση Μητροπολιτικού Συνδέσμου, που θα διαχειρίζεται τις αρμοδιότητες που έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαχείριση του φυσικού αερίου, τα σχολικά κτίρια, οι αστικές συγκοινωνίες κ.ά.

Στη μητροπολιτική ενότητα του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την πρόταση της ΤΕΔΚΝΑ, θα ενταχθούν οι δήμοι των νομαρχιών Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και από την Ανατολική Αττική οι δήμοι των Μεσογείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή