Απέλαση «Ελληνα τζιχαντιστή» ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΣ

Απέλαση «Ελληνα τζιχαντιστή» ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΣ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Eσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία Ελληνίδα περίπου 50 ετών η οποία έχει και αυστραλιανή υπηκοότητα, προϊόν του γάμου της με Σύρο που επίσης έχει αυστραλιανή υπηκοότητα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα συνελήφθη -μόνη της- για παράνομη είσοδο στην Τουρκία τον περασμένο Αύγουστο προερχόμενη από τη Συρία. Τότε διαπιστώθηκε ότι η ισχύς και των δύο διαβατηρίων της είχε λήξει.

Μετά τη σύλληψή της προτίμησε να απελαθεί στην Ελλάδα, έναντι της Αυστραλίας.

Το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ενημερώθηκε για το περιστατικό μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου όταν και της χορήγησε  προσωρινά «χαρτιά».

Σήμερα ολοκληρώθηκε η παραλαβή της από τις ελληνικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΣ.

Σημειώνεται ότι εις βάρος της 50χρονης δεν εκκρεμεί κανένα διωκτικό μέτρο ενώ το όνομά της δεν έχει περιληφθεί σε καμία  εγχώρια ή διεθνή λίστα υπόπτων για τρομοκρατία προσώπων.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφερόταν: 

«Συνεχίζεται η απέλαση των ξένων τρομοκρατών μαχητών προς τις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτό απελάθηκε σήμερα προς τη χώρα του ένας ξένος τρομοκράτης μαχητής, με ελληνική εθνικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή