Πυρά για μεσαία τάξη και προσφυγικό

Πυρά για μεσαία τάξη και προσφυγικό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό κανάλι (TRT), στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Ξεκινώντας από τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση «για πολιτική αδράνειας και κατευνασμού», η οποία, όπως σημείωσε, «δεν είναι καλός σύμβουλος». Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την τακτική να καθιερωθεί ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση», υποστήριξε πως θεωρεί «πατριωτικό του καθήκον» –μία φράση που χρησιμοποίησε και ο κ. Κατρούγκαλος μετά το ΕΣΕΠ– να επισημαίνει τα λάθη στην κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως εδώ και καιρό υποστηρίζει πως είναι λάθος να συσχετίζει η κυβέρνηση την παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και στο Αιγαίο, «με αντάλλαγμα να μην έχουμε αυξημένες ροές». Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα και δη η δική του κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ανακήρυξη ΑΟΖ, είπε ότι η ανακήρυξη πρέπει να γίνεται κατόπιν συμφωνίας με το γειτονικό κράτος, διαφορετικά «είναι δίκοπο μαχαίρι», που «μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα». Παράλληλα, επανέλαβε το θέμα των κυρώσεων έναντι της Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εφαρμογή τους και να ζητήσει να επεκταθούν και για τις ενέργειες νοτίως της Κρήτης. 

Σκληρότερη γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, σημειώνοντας πως είναι το μόνο ζήτημα που δεν πήρε στρωμένο η κυβέρνηση και «σε πέντε μήνες το έκαναν χειρότερο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως επί ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια είχε 5.000 ανθρώπους και σήμερα φτάνουν τις 15.000. Ο τέως πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι ως αντιπολίτευση «εν γνώσει τους λέγανε ψέματα για το προσφυγικό, εν γνώσει τους λέγανε ψέματα για το μακεδονικό, εν γνώσει τους λέγανε ψέματα για την καταστροφή στο Μάτι, εν γνώσει τους είπανε ψέματα για τη μεσαία τάξη». Εστιάζοντας στη μεσαία τάξη, που κατά πολλούς έκρινε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση διερωτήθηκε «πού είναι οι ελαφρύνσεις προς τη μεσαία τάξη». Λίγο αργότερα, μιλώντας σε πολίτες χαρακτήρισε «κοροϊδία» το μέρισμα που δίνει φέτος η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως είναι πολύ λιγότερο και θα δοθεί σε πολύ λιγότερους από ό,τι επί των ημερών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή