Ο Λαλιώτης τα είπε και με Αβραμόπουλο

Ο Λαλιώτης τα είπε και με Αβραμόπουλο

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματός του άφησε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον γραμματέα της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Λαλιώτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΠ και εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του κ. Λαλιώτη με τις ηγεσίες των κομμάτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε την αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου για τις τοπικές εκλογές και καθιέρωση διαφορετικών ψηφοδελτίων για την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η Τοπική Αυτοδικοίκηση και εξυπηρετείται η Δημοκρατία. Την πρόταση χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσα» ο κ. Λαλιώτης, τονίζοντας ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις δημοτικές εκλογές απασχολεί το ΠΑΣΟΚ σε σημαντικό βαθμό.

Οι δύο άνδρες, που μετά τη συνάντηση παραχώρησαν κοινή συνέντευξη, διευκρίνισαν ότι δεν συζήτησαν περίπτωση συνεργασίας τους στις επερχόμενες δημοτικές ή εθνικές εκλογές και ο κ. Αβραμόπουλος βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να επαναλάβει ότι το ΚΕΠ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική των «παζαριών» κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά άφησε το πεδίο ανοιχτό για οποιαδήποτε μετεκλογική επαφή και συνεργασία.

Φιλική ατμόσφαιρα

Χαρακτηριστικό, πάντως, της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ήταν η εμμονή των συνομιλητών στην άποψη ότι ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Ο κ. Λαλιώτης περιέλαβε τον διάλογο στα «στρατηγικά συστατικά» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι μετά το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, θα ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Ο κ. Λαλιώτης υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν είναι στιγμιαία κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά ενέργεια αναγκαία για τις μικρές και μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις.

«Εχουμε χρέος μέσα από τον διάλογο να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν και, βεβαίως, να οριοθετούμε αυτά που μας χωρίζουν ή να αποτυπώνουμε με σαφήνεια τα σημεία στα οποία έχουμε διαφορές» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Διαφορές

Οι κ. Αβραμόπουλος και Λαλιώτης αναφέρθηκαν επίσης στις διαφορές που είχαν, κατά την περίοδο που ο δεύτερος ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν εμποδίζουν τον διάλογο μεταξύ τους και συμφώνησαν ότι τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και στον χώρο των δημοσίων έργων, οι διάδοχοί τους έχουν να κάνουν πολλά.

«Εμείς κάναμε πολλά, ας κάνουν οι άλλοι περισσότερα» είπε ο κ. Λαλιώτης, που αναφέρθηκε επίσης στην κοινή αρκαδική του καταγωγή με τον χθεσινό συνομιλητή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή