ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ημέρα μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αποστείλει η χώρα μας πολεμικό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα στο πλαίσιο των πολεμικών επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας, ο υπουργός Αμύνης κ. Γ. Παπαντωνίου επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου διαπίστωσε ότι «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια επανάσταση στο Πολεμικό Ναυτικό με σύγχρονη τεχνολογία και οργάνωση, νέα πλοία, νέες δυνάμεις και πολύ ηθικό». Ο κ. Παπαντωνίου, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς κ. Λ. Αποστολίδη και Λ. Λωτίδη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο κ. Γ. Θεοδωρουλάκη, επισκέφθηκε το Αρχηγείο του Στόλου και επιθεώρησε το υποβρύχιο «Νηρεύς» και την τορπιλάκατο «Ξένος». Μετέβη επίσης στην Τεχνική Διεύθυνση του Ναυστάθμου, στη φρεγάτα «Σπέτσαι»και το αντιτορπιλικό «Κίμων». Με δηλώσεις του ο κ, Παπαντωνίου εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνεχή βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου και διαβεβαίωσε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ότι θα υπάρχει συνεχής και συστηματική προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί η μαχητική ικανότητα του Στόλου.

ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΗΠΑ

Το τετ α τετ Κληρίδη-Ντενκτάς

Τα Ηνωμένα Εθνη και η Ουάσιγκτον φέρονται να υποστηρίζουν την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκου Κληρίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ραούφ Ντενκτάς, αν αυτή παραμείνει εντός του πλαισίου των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα. Ο εκπρόσωπος του κ. Ανάν, Φρεντ Εκχαρτ, ανέφερε χθες ότι γνωρίζει περί της ανταλλαγής επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών για συνάντηση «πρόσωπο με πρόσωπο», προσθέτοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι παρών εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών.Για το ίδιο θέμα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών κ. Ι. Κασουλίδης τόνισε πως αν πράγματι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι διατεθειμένος να παρακαθήσει σε συνομιλίες στο πλαίσιο της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνομιλήσει απευθείας μαζί του.«Σε μια τέτοια περίπτωση», πρόσθεσε, «οι Ευρωπαίοι θα διαπιστώσουν ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει επιπλέον βήματα σε απόδειξη της θέλησης και της καλής της διάθεσης για επίλυση του Κυπριακού». Τέλος, ο κ. Ντενκτάς δήλωσε χθες ότι έστειλε και τρίτη επιστολή στον κ. στον Κληρίδη, ζητώντας του να διαλέξει μια ημερομηνία από την 1η έως τις 10 Δεκεμβρίου για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Ο κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

«Παρέμβαση» του Προέδρου

Χώρο ανθρωπιάς, ψυχής και οργάνωσης χαρακτήρισε τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της στη Ραφήνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε στην κοινότητα για δυόμισι ώρες, για να γνωρίσει από κοντά τους χώρους, στους οποίους ζουν, λειτουργούν και εκπαιδεύονται με στόχο την απεξάρτησή τους και την επανένταξή τους στην κοινωνία, 60 νέες και νέοι. Η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση που απηύθυναν στον κ. Στεφανόπουλο τα ίδια τα παιδιά της κοινότητας, όταν πρόσφατα τον είχαν επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον γνωρίσουν από κοντά και να συζητήσουν μαζί του. Ο κ. Στεφανόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψη, ενώ τα παιδιά του υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν ψυχικά, σωματικά και πνευματικά για να μπορέσουν να απεξαρτηθούν από τις ναρκωτικές ουσίες.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΤσΕΒΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αποδοκιμασία της Ουάσιγκτον

Τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ κατά της Ελλάδας και της Κύπρου αποδοκίμασε χθες ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία κ. Ντόναλντ Μπάντλερ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπάντλερ δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι οποισδήποτε απειλές δεν βοηθούν στην προώθηση της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού. Σε άλλη ερώτηση, αν οι απειλές του Ετζεβίτ προκάλεσαν οποιαδήποτε ανησυχία στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπάντλερ απάντησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιζητούν μια λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του γ.γ. και ότι τέτοιου είδους απειλές δεν βοηθούν.

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νέα φρεγάτα για το Π.Ν.

Μία νέα φρεγάτα ολλανδικής κατασκευής, τύπου «S», η έβδομη κατά σειρά, θα προσθέσει στη δύναμή του το Πολεμικό Ναυτικό. Το όνομα αυτής «Μπουμπουλίνα» και η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Τη σημαία θα υψώσει ο υφυπουργός Αμύνης κ. Λ. Λωτίδης, ο οποίος θα μεταβεί για το σκοπό αυτό στον ναύσταθμο Ντεν Χέλντεν του ολλανδικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο κ. Γ. Θεοδωρουλάκη.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κατηγορούνται για κατασκοπεία

Η κατηγορία της κατασκοπείας έχει απαγγελθεί στους Βρετανούς που συνελήφθησαν το τέλος της περασμένης εβδομάδας στην Καλαμάτα, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης «έχουν κριθεί προφυλακιστέοι από τις αρμόδιες αρχές»και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή