Τι πραγματικά απειλεί σήμερα τους αγρότες της Ελλάδος

Τι πραγματικά απειλεί σήμερα τους αγρότες της Ελλάδος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που εκατοντάδες τρακτέρ με διαμαρτυρόμενους αγρότες παρέλυαν για ένα δίωρο την πόλη των Φαρσάλων, ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο γεγονός, μιλούσε στη Βουλή για στοιχεία ευημερίας των γεωργών. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ανησυχήσει σφόδρα από τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις και το ενδεχόμενο να κοπεί στα δύο για άλλη μια φορά η χώρα.

Η διαμόρφωση της νέας τιμής για το βαμβάκι, αλλά και η πίεση των Βρυξελλών με την κατ’ έτος συρρίκνωση των κοινοτικών επιδοτήσεων στον καπνό, έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες αγρότες.

Η όχι και τόσο ευνοϊκή προοπτική που ανοίγεται για τα αγροτικά προϊόντα στον νέο γύρο των συνομιλιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη προσεχώς διεύρυνση της Ε.Ε. με χώρες που έχουν ικανό αγροτικό πληθυσμό και εκτάσεις, είναι δύο θέματα τα οποία δεν φαίνεται να έχουν προβληματίσει σε βάθος την κυβέρνηση. Παρά το γεγονός πως εδώ και χρόνια ήταν γνωστό ότι θα επήρχετο δραστική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κάθε άλλο παρά μερίμνησαν ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, ώστε ο Ελληνας αγρότης να καταστεί ανταγωνιστικός με την προσφορά προϊόντων ποιότητας στη διεθνή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή