Προσφυγή από ανώτατο δικαστή για τις επιλογές στη Δικαιοσύνη

Προσφυγή από ανώτατο δικαστή για τις επιλογές στη Δικαιοσύνη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ανώτατος δικαστικός, ζητώντας να κριθεί η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που δεν κύρωσε τα προεδρικά διατάγματα για την επιλογή ηγεσίας στη δικαιοςύνη από την προηγούμενη κυβέρνηση, (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) παραμονή των εκλογών, δρομολογώντας τις νέες επιλογές για την ηγεσία της δικαιοσύνης από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο ανώτατος δικαστικός που προσέφυγε στο ΣτΕ είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Δημ. Μακρής, ο οποίος ζητά την δικαστική κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου επί του θέματος, προβάλλοντας σειρά θεσμικών θεμάτων για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην κυρώσει τα απαραίτητα διατάγματα για την επιλογή ανώτατων δικαστικών για την ηγεσία της δικαιοσύνης που αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των βουλευτικών εκλογών.

Ο ανώτατος δικαστικός που κατέθεσε και την προσφυγή ήταν ανάμεσα σε εκείνους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει τον περασμένο Ιούνιο, επιλογή που ακυρώθηκε λόγω της άρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει τα σχετικά διατάγματα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι εκείνη που τελικά αποφάσισε για την ηγεσία της δικαιοσύνης για τα επόμενα χρόνια.

Η προσφυγή του θα κριθεί προσεχώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή