Το σωματείο «Φίλοι του Παιδιού» δίνει το παράδειγμα εδώ και τρεις δεκαετίες

Το σωματείο «Φίλοι του Παιδιού» δίνει το παράδειγμα εδώ και τρεις δεκαετίες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 31 χρόνια λειτουργίας του, το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» έχει θέσει υψηλά τον πήχυ. Δίνει το καλό παράδειγμα και σε άλλους θεσμούς με την ίδια φιλανθρωπική στόχευση, οι οποίοι δημιουργήθηκαν αργότερα. Ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν η προστασία και η αρωγή προς τα παιδιά που γεννήθηκαν σε άπορες οικογένειες ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί για αυτά η ευκαιρία και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον, κάτι που θα μπορούσαν να τους στερήσουν οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες. Στις τρεις αυτές δεκαετίες έχουν επωφεληθεί των δράσεων του σωματείου πάνω από 13.400 παιδιά και 5.300 οικογένειες. Το 2007 ίδρυσε, μάλιστα, και παιδικό σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, για τα παιδάκια των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται στο φάσμα της ανέχειας.

Το πιο συγκινητικό στοιχείο είναι πως η βοήθεια που λαμβάνουν τα παιδιά δεν σταματά με την ενηλικίωσή τους. Το σωματείο παραμένει πάντα κοντά τους και κυρίως δίνει το «παρών» σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους, όπως λ.χ. η εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Ετσι, λοιπόν, «Οι Φίλοι του Παιδιού» επέλεξαν την 11η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, για να τιμήσουν τα παιδιά που εισήχθησαν το 2019 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν λάβει στήριξη από το σωματείο. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, την οποία παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το σωματείο «Φίλοι του Παιδιού» δίνει το παράδειγμα εδώ και τρεις δεκαετίες-1

Η πρόεδρος Γιάννα Παναγιωτίδου με τη βραβευθείσα Φωτεινή Ξάνθου.

Η πρόεδρος του σωματείου Γιάννα Παναγιωτίδου τόνισε στον χαιρετισμό της: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπερήφανοι και χαρούμενοι είμαστε γι’ αυτή σας την επιτυχία. Mας αποδείξατε για μια ακόμη φορά ότι με επιμονή και υπομονή μπορεί ο καθένας μας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, μέσα από τις υπαρκτές καθημερινές δυσκολίες». Η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη Φιλανθρωπικού Τομέα, με τη σειρά της υπογράμμισε: «Υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρουμε στα παιδιά που ζητούν την προστασία μας, ανακούφιση και φροντίδα, ευελπιστώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν μίλησαν τα παιδιά που βραβεύθηκαν. Αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στον τρόπο που συνέβαλε το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» στην επιτυχία τους και στην ανακούφιση που ένιωσαν σε δύσκολες στιγμές. Κατά την τελετή, απονεμήθηκαν έπαινοι και χρηματικά δώρα σε όλους τους επιτυχόντες, από τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Νίκο Μακρόπουλο, την πρόεδρο της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, την υπεύθυνη του Ιδρύματος «Αντωνίου και Ιωάννη Αγγελικούση», κ. Ιωάννα Γιαννοπούλου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή