Μ. Χρυσοχοΐδης: Πολύ σύντομα στη Βουλή η πρόταση νόμου για τις πορείες

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πολύ σύντομα στη Βουλή η πρόταση νόμου για τις πορείες

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση νόμου που θα αλλάζει εντελώς το πλαίσιο εντός του οποίου θα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, προτίθεται πολύ σύντομα να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, δήλωσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

«Θα δοθεί ένα τέλος στο να κλείνουν οι δρόμοι ασυλλόγιστα και απροειδοποίητα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανοίγοντας και επισήμως ένα θέμα που θα προκαλέσει μεγάλη δημόσια συζήτηση και πιθανότατα θα ανοίξει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με την αντιπολίτευση, καθώς αναμένεται να τεθούν περιορισμοί ως προς το κλείσιμο των αστικών οδών, κάθε που βρίσκεται σε εξέλιξη μια συλλογική διαμαρτυρία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατά την διάρκεια συζήτησης επί του προϋπολογισμού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε μέτρα και για για το χώρο των γηπέδων, επισημαίνοντας ότι δεν είναι πλέον ανεκτό το φαινόμενο γηπέδων που είναι άβατα βίας.

Αμέσως μετά οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα στην αίθουσα συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας, καθώς ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης έθεσε ερωτήματα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με το εάν είναι ή όχι ασφαλής η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα.

«Ασφαλώς η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη. Εγινε ασφαλής με προσπάθειες κατοίκων, δημάρχων και με την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα παραβατικότητας» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για να συμπληρώσω: «Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπηρετεί τις λαϊκές τάξεις, ας πάτε στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, όπου αφήσατε δύο εκατομμύρια πολίτες στο έλεος εγκληματιών. Σήμερα σε κάθε πλατεία υπάρχουν οι «πάνθηρες», αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια και θα ολοκληρωθεί».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταγγέλλετε την ΕΛΑΣ, στιγματίζετε ολόκληρο το Σώμα επειδή υπήρξαν κάποια λίγα περιστατικά που δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί». Υπό το πρίσμα αυτό και έναντι των διαρκών πιέσεων να στείλει η κυβέρνηση τέτοια περιστατικά που καταγγέλλονται στην Δικαιοσύνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επικαλέστηκε ειδική Εκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, στην οποία καταγράφονται 321 περιστατικά αστυνομικής βίας την περίοδο δεύτερο εξάμηνο 2017 και ολόκληρο το 2018. «Πόσα περιστατικά από αυτά πήγατε εσείς στον Εισαγγελέα; Τώρα κάνετε πως ανακαλύψετε την αστυνομική βία; Οταν υπάρχει ζήτημα παράβασης νόμου, Συντάγματος, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα είμαστε σκληροί και θα στέλνουμε οποιονδήποτε στον Εισαγγελέα» πρόσθεσε.

Αφού έκανε λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις βάναυεσης συμπεριφοράς εκ μέρους ανδρών των ΜΑΤ, υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας έχουν συσταθεί ανεξάρτητες επιτροπές διερεύνησης. Στο ίδιο πλαίσιο, τέλος, επίσης απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε: «Πήγατε κανένα στον εισαγγελέα από αυτούς που κατέστρεψαν δημόσια περιουσία ή και ατομική ιδιοκτησία; Ποτέ».

Σε νέα παρέμβασή του ο κ. Βούτσης περιορίστηκε μεταξύ άλλων να πει ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ, τέτοια περιστατικά αποτελούσαν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Είμασταν παντού παρόντες. Ασχοληθήκαμε με την ασφάλεια των πολιτών. Τιμήσαμε και τιμάμε πάντοτε την ελληνική αστυνομία. Δεν σιωπήσαμε στα κρούσματα αστυνομικής βίας, σχολίασε ο κ. Βούτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT