«Η πορεία του κ. Στεφανή είναι γνωστή και άμεμπτη»

«Η πορεία του κ. Στεφανή είναι γνωστή και άμεμπτη»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και πόλεμος ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε χθες, με μήλον της Εριδος τα ακαδημαϊκά προσόντα –για την ακρίβεια τα μεταπτυχιακά– του κ. Στεφανή με αφορμή δημοσιεύματα περί πλαστών πτυχίων.

Το Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου έκανε λόγο για «ανήθικη επίθεση σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον ελληνικό στρατό και τίμησε το εθνόσημο, σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του στρατού και έγινε αρχηγός ΓΕΣ». Θύμισε, δε, διά του Στ. Πέτσα ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση «λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Απέδωσε μάλιστα τις επιθέσεις στον ρόλο που έχει τώρα ο κ. Στεφανής ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και στη φύλαξη των συνόρων.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Στεφανής έχει μεταπτυχιακές σπουδές και το ζήτημα είναι πολιτικό. Οταν μια χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση των εθνικών της θεμάτων, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους επιθέσεις σε πρόσωπα που χειρίζονται σοβαρά εθνικά ζητήματα. Κατά τα άλλα, η πορεία του κ. Στεφανή είναι γνωστή επί δεκαετίες και άμεμπτη», πρόσθεσε. Νωρίτερα, οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Στεφανή. Σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «λάσπη και αθλιότητες», ενώ έδωσε διευκρινίσεις επισυνάπτοντας τα πτυχία του, σημειώνοντας ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως διακεκριμένος απόφοιτος και βραβεύθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, θύμισε την υπόθεση του κ. Διαματάρη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «fake αριστεία» και τον κ. Στεφανή ότι «“βάφτισε” MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science». Κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι ο κ. Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια «την πατρίδα», θύμιζαν ότι η κυβέρνηση τον επέλεξε για αρχηγό του ΓΕΣ «με τα ίδια πτυχία» και υπογράμμιζαν ότι τους τίτλους σπουδών του «θα τους ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή