Γεννηματά: Προσγείωση στην πραγματικότητα

Γεννηματά: Προσγείωση στην πραγματικότητα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό άξονα τη θέση πως αποτελεί συνεχιστή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δίνοντας εκ νέου μεγάλη έμφαση στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων, η Φώφη Γεννηματά άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό. «Θα μπορούσε κάλλιστα να τον υπογράφει ο κ. Τσακαλώτος. Αλλαξε η κυβέρνηση, όμως δεν άλλαξε η πολιτική», ήταν τα λόγια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη «από την εικονική κανονικότητα που παρουσιάζει, στη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε». Η κ. Γεννηματά εστίασε εκ νέου σε βασικές θέσεις της Χαρ. Τρικούπη, όπως η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και η ανάκτηση του ελέγχου του υπερταμείου. Παράλληλα, συνόψισε το, κατά την ίδια, αποτύπωμα του προϋπολογισμού σε τρεις άξονες: στη μη αντιμετώπιση των αδικιών, στο αδιέξοδο στην ανάπτυξη, όπου καταλόγισε στην κυβέρνηση υπεραισιόδοξους στόχους και στην «κατάρρευση του κοινωνικού κράτους», όπου επιχείρησε και πάλι να ταυτίσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επιδόματα προσωρινά και προπληρωμένα». «Ο γαλάζιος Αγιος Βασίλης αντικατέστησε τον ροζ», σημείωσε δε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επέμεινε στην ανάδειξη του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας, ανοίγοντας μάλιστα την ομιλία της με το εν λόγω ζήτημα και συνδέοντάς το με το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε το αίτημα για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ζητώντας απόφαση για «εθνική κόκκινη γραμμή» και καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι, όπως ανέφερε, υποτίμησε το πρόβλημα και υποβάθμισε τις εξελίξεις. «Οχι στον εφησυχασμό, εγρήγορση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, από την ομιλία της κ. Γεννηματά, με αφορμή τον θόρυβο που πυροδότησαν χθες οι καταγγελίες για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, προς αυτή την κατεύθυνση, έκανε λόγο για «αστυνομική αυθαιρεσία που καθημερινά πληθαίνει», αλλά και σε άλλο σημείο της ομιλίας της για προσπάθεια να ξαναχτιστεί ένα «συγκεντρωτικό, συντηρητικό και αυταρχικό κράτος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή