Πολιτική σύγκρουση για την επιχείρηση στο Κουκάκι

Πολιτική σύγκρουση για την επιχείρηση στο Κουκάκι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ευρύτερα κύκλο έντασης στο πολιτικό σκηνικό, προκαλούν τόσο η γενικότερη δράση της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα όσο και ειδικότερα η πρόσφατη επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, σε άκρως επικριτική προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω κι ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη. Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης. Ντροπή», σημείωσε ο κ. Αλ. Τσίπρας στην ανάρτησή του.

«Ρωτάμε τον κ. Τσίπρα: Από πότε επιχειρήσεις της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέων, είναι καταδικαστέες; Πότε καταδικάσατε τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων, ολόκληρων γειτονιών; Πότε καταδικάσατε τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές, ακόμη και τους εμπρησμούς, δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών; Πότε καταδικάσατε τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών; Πότε καταδικάσατε τη δολοφονία τριών συμπολιτών μας και ενός αγέννητου μωρού στον εμπρησμό της Marfin; Εως πότε θα ρωτάτε “και τι κακό έχουν οι μολότοφ;”», αντέδρασε άμεσα με δήλωσή του ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε: «Οσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και στην ανομία. Η κοινωνία ζητεί να τελειώσει η ανοχή στη βία και στην ανομία. Και η κυβέρνηση, πάντα στο πλαίσιο του νόμου, σταθερά και μεθοδικά, όπως δεσμεύτηκε, κάνει πράξη αυτή την απαίτηση».

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές» και ζητεί από την κυβέρνηση «να δώσει στη δημοσιότητα το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «οι επιχειρήσεις τύπου “Κουκάκι” χρησιμοποιούνται και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα».

Το κλίμα έντασης εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί κατά το αμέσως προσεχές διάστημα και στη Βουλή, δεδομένου ότι προγραμματίζεται εντός Ιανουαρίου η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ περί «πρωτοφανούς αστυνομικής βίας και αγριότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή