Θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες για την παραλία

Θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες για την παραλία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και την παραλία, ενώ συνεχίζονται οι ενστάσεις κατοίκων για τα ολυμπιακά έργα που δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού. Για «Ολυμπιακή καταστροφή της παραλίας του Σαρωνικού» κάνει λόγο η συντονιστική επιτροπή της περιοχής, που φέρεται αποφασισμένη να προσφύγει στα ελληνικά αλλά και διεθνή δικαστήρια. «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη έσπασε ρεκόρ περιβαλλοντικής και κοινωνικής αναλγησίας, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να ικανοποιήσει μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος της επιτροπής κ. Μαριλένα Ιατρίδου.

Παράλληλα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοίας στον Αγιο Κοσμά κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχέδιο «μετά την ολοκλήρωση κατασκευής των προσχώσεων θα δημιουργηθούν νέος αιγιαλός και παραλία τα όρια των οποίων θα καθοριστούν από την αρμόδια επιτροπή».

O κ. Εβερτ παρέμεινε επί μία ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος χειρίζεται την έρευνα και εκτιμάται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε στην κατάθεσή του όσα είχε αποδεχθεί με προηγούμενες δηλώσεις του. Δηλαδή, τάχθηκε υπέρ του να ελεγχθούν οι επίμαχοι λογαριασμοί, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε είχε σχέσεις με παράκτιες εταιρείες (οff shore). Θωερείται βέβαιο ότι για τις δηλώσεις του κ. Λαλιώτη υποστήριξε ότι πρόκειται για θέμα το οποίο χρονολογείται από το 1989, και ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το «έφερε στην επιφάνεια» ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση του Κτηματολογίου και όχι για λόγους εντιμότητος και ευταξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή