Λιβύη: Καταγγέλλει τη συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ o ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης

Λιβύη: Καταγγέλλει τη συνάντηση Δένδια-Χαφτάρ o ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή του, τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με αξιωματούχους της παράλληλης κυβέρνησης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο Σιάλα έκανε λόγο «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (…) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση" της Λιβύης».

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, η συζήτηση μεταξύ του κ. Δένδια και του στρατάρχη Χαφτάρ εστιάσθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις προοπτικές επίλυσης της κρίσης.

Ο κ. Δένδιας, κατά την ίδια ανακοίνωση, εξέθεσε το θέμα των δύο ανυπόστατων συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη πολιτικής λύσης στη λιβυκή κρίση στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του ΓΓΗΕ για τη Λιβύη, Gh. Salame και της προγραμματιζόμενης συνάντησης στο Βερολίνο. Η Ελλάδα προσβλέπει σε μια συμπεριληπτική διαδικασία που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συνόλου του λιβυκού λαού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή