Αντίστροφη μέτρηση για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον προσεχή Μάιο

Αντίστροφη μέτρηση για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ τον προσεχή Μάιο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια μικρή αποτίμηση της πρωθυπουργίας του, ωστόσο εξέφρασε και την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, με αφορμή την τουρκική κινητικότητα.

Η Τουρκία, είπε, μεταξύ άλλων (ΑΝΤ1) ο κ. Τσίπρας, «ουσιαστικά κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, εκεί απ’ όπου ξεκινάει ο East Med και θέλει με τη συμφωνία με τη Λιβύη να δημιουργήσει μια εγκάρσια τομή για ν’ ακυρώσει το έργο. Γιατί είμαι όμως ανήσυχος; Είμαι ανήσυχος διότι βλέπω ότι η Ε.Ε. είναι επιφυλακτική». Αναφερόμενος σε πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συμφωνεί οπωσδήποτε με τη λογική τους, «αλλά είναι ένα αποτρεπτικό όπλο για τα χειρότερα. Πρέπει τώρα η Ευρωπαϊκή Eνωση να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ώστε ν’ αποτρέψει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή». Υπογράμμισε ότι κατά την πρωθυπουργία του η Ελλάδα και η Τουρκία έφθασαν κοντά σε θερμό επεισόδιο τρεις φορές. Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση Τραμπ – Ερντογάν, τονίζοντας ότι στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον θα πρέπει να τεθεί στον Αμερικανό πρόεδρο ως προϋπόθεση για τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ η στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. «Εμείς λοιπόν όλα αυτά πρέπει να τα έχουμε υπ’ όψιν μας, ν’ ανησυχούμε διότι, όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, αν συμβεί κάτι, να το έχουμε υπ’ όψιν μας, θα είμαστε μόνοι μας. Το θέμα είναι να μη συμβεί αυτό το κάτι. Και για να μη συμβεί, χρειάζεται να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκές κυρώσεις ακόμα και με βέτο, και στους Αμερικανούς να τους πούμε “κοιτάξτε, αν ο Τραμπ δεν υποστηρίξει τις θέσεις μας, δεν είμαστε δεδομένοι ούτε για τις αμυντικές συμφωνίες”, που είναι και δικά μας παιδιά αυτές οι συμφωνίες. Αλλά δεδομένοι δεν πρέπει να είμαστε για κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό στο Κουκάκι. «Ο κ. Ινδαρές υπερασπίστηκε το οικιακό άσυλο και τελικά βρέθηκε απολογούμενος. Συγκλονιστική και σοκαριστική ήταν και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, μέσω της υπεροπλίας που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση στα ΜΜΕ», είπε ο κ. Τσίπρας. Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιδρομή που έγινε στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου το Σάββατο. «Ασφάλεια είναι να μπορώ εγώ να πάω Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι στην αγορά στο Μαρούσι, να πάω να ψωνίσω με τα παιδιά μου και να μην αισθάνομαι ότι είμαι στη Γάζα, ξαφνικά, με χημικά», είπε ενδεικτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή