Εβερτ: Να ελεγχθούν όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί

Εβερτ: Να ελεγχθούν όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέλοντας να τηρήσει το απόρρητο του περιεχομένου της κατάθεσης, το οποίο πολλές φορές «παραβιάζεται» από ευφάνταστους τηλεοπτικούς ρεπόρτερς, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Εβερτ προσήλθε χθες με «απόλυτη μυστικότητα» στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και νυν γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Λαλιώτη, σχετικά με την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και τις -κατά τον ίδιο- σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ν.Δ. με λογαριασμό λιβεριανής εταιρείας.

Στο πλαίσιο της έρευνας έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας ο κ. Λαλιώτης, ενώ σήμερα αναμένεται να προσέλθει και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει με έγγραφό του να κληθεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Στον εισαγγελέα

Ο κ. Εβερτ παρέμεινε επί μία ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος χειρίζεται την έρευνα και εκτιμάται ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε στην κατάθεσή του όσα είχε αποδεχθεί με προηγούμενες δηλώσεις του. Δηλαδή, τάχθηκε υπέρ του να ελεγχθούν οι επίμαχοι λογαριασμοί, ενώ παράλληλα ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε είχε σχέσεις με παράκτιες εταιρείες (οff shore). Θωερείται βέβαιο ότι για τις δηλώσεις του κ. Λαλιώτη υποστήριξε ότι πρόκειται για θέμα το οποίο χρονολογείται από το 1989, και ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το «έφερε στην επιφάνεια» ως αντιπερισπασμό στην υπόθεση του Κτηματολογίου και όχι για λόγους εντιμότητος και ευταξίας.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις υπό εισαγγελική διερεύνηση δηλώσεις του κ. Λαλιώτη, πριν από περίπου δύο βδομάδες ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε αγωγή σε βάρος του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας αποζημίωση ύψους ενός δισ. δρχ. για ηθική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, υποστηρίζοντας τα όσα ειπώθηκαν είναι ψευδή και συκοφαντικά. Οσον αφορά την επίμαχη σύμβαση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην αγωγή ότι οι διαπραγματεύσεις που έγιναν επί πρωθυπουργίας του με γερμανική εταιρεία πραγματοποιήθηκαν «υπό συνθήκες απολύτου διαφανείας και νομιμότητας με σκοπό το συμφέρον της χώρας και όχι, βεβαίως, τον παράνομο πλουτισμό μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή