ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σε φάση απομόνωσης η Τουρκία

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σε φάση απομόνωσης η Τουρκία

Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση απομόνωσης, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει στόχο την στρατιωτικοποίηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, καθώς «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε ακριβώς αυτή την αξιόπιστη σχέση με εταίρους και φίλους». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, πρόσθεσε.

«Εμείς δεν έχουμε στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θέλουμε όξυνση της κατάστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. Αντίθετα, εξήγησε, όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας μιλάει για διάλογο, που, όμως, δε γίνεται με κανονιοφόρους και με αποστολή στρατευμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατέστησε σαφές ότι, ως χώρα, έχουμε τα μέσα, για να μην επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβίαση του εθνικού μας χώρου. «Οι σχεδιασμοί και τα σενάρια γίνονται προς όλες οι κατευθύνσεις, δεν είναι ποτέ στόχος η στρατιωτικοποίηση μιας διπλωματικής κρίσης», πρόσθεσε.

Τέλος, εκτίμησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ