Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη σε Παυλόπουλο

Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη σε Παυλόπουλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αινιγματικές τοποθετήσεις του για τον επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας παράλληλα για μία ακόμη φορά τον σημερινό Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο, για μια δεύτερη θητεία στην Ηρώδου Αττικού. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «επιμένει να ευτελίζει το κύρος του θεσμού» μιλώντας με χρησμούς για το ποιον θα επιλέξει. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «οφείλει να πει ξεκάθαρα ποιον προτείνει για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο», υποστηρίζοντας πως «η πρότασή του αυτή οφείλει να συμβαδίζει με τον θεσμό, ο οποίος συμβολίζει την ενότητα του έθνους και των πολιτικών δυνάμεων». Παράλληλα, σε μία ακόμα σαφή ένδειξη στήριξης στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου –που «έχει ψηφιστεί και από τη Ν.Δ. και έχει εξασφαλισμένη ευρύτατη πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση»–, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, σε περίπτωση που αρνηθεί την ανανέωση της θητείας του, να εξηγήσει τους λόγους, δηλαδή «να εξηγήσει πού θεωρεί ότι απέτυχε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως δεν μπορεί το κριτήριο της επιλογής του κ. Μητσοτάκη να είναι «οι μικροπολιτικοί τακτικισμοί, οι εσωτερικές ισορροπίες και αντιφάσεις της Ν.Δ.». Στα παραπάνω υπήρξε κυβερνητική αντίδραση, με πηγές του Μαξίμου να σημειώνουν πως δεν μπορούν να μιλούν για υπευθυνότητα «εκείνοι που χρησιμοποίησαν προσχηματικά την εκλογή Προέδρου για να ανατρέψουν μια κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές». Ενα 24ωρο νωρίτερα, είχε προηγηθεί νέα σκληρή επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, κάτι που προμηνύει και το πολιτικό κλίμα με τη νέα χρονιά. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου προχώρησε σε ένα μπαράζ χαρακτηρισμών για τον κ. Μητσοτάκη: «κατώτερος των περιστάσεων», «αλαζονικός και σνομπ για τους πολιτικούς του αντιπάλους», «υπερφίαλος για την οικονομία», «ιδεοληπτικός για την κρατική καταστολή» και «υποκριτής σε σχέση με τα φαινόμενα διαφθοράς». Στο επίκεντρο της κριτικής ήταν και πάλι τα εθνικά θέματα, για τα οποία τον κατηγόρησε πως έχει «πλήρη άγνοια κινδύνου».

Τέλος, χθες ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο των εορτών το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής, όπου συναντήθηκαν με παιδιά, μητέρες και εργαζομένους της δομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή