Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Ν. Αναστασιάδη: Επιστέγασμα της τριμερούς συνεργασίας στην ενέργεια ο EastMed

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Ν. Αναστασιάδη: Επιστέγασμα της τριμερούς συνεργασίας στην ενέργεια ο EastMed

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχθηκε στις δέκα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν την τελετή υπογραφής από την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

«Μπορεί ο καιρός να είναι βροχερός και κρύος αλλά το κλίμα όπως πάντα είναι ιδιαίτερα θερμό κάθε φορά που υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ειδικά σε μια τόσο σημαντική ημέρα όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό East Med, ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μιας τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο», είπε ο πρωθυπουργός. 

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη-Ν. Αναστασιάδη: Επιστέγασμα της τριμερούς συνεργασίας στην ενέργεια ο EastMed-1

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για ένα ιστορικό γεγονός.  

«Σήμερα έχουμε ένα ιστορικό γεγονός την υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία μιας τετραμερούς συνεργασίας που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες, δηλαδή να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ειδικά σε ό,τι αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής. Οι συνομιλίες μας αλλά και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ θέτουν τις βάσεις για την περαιτέρω ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 2:00 μ.μ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και θα ακολουθήσει γεύμα.

Στις 6 το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου στις 6:10 μ.μ. θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Νετανιάχου. Θα ακολουθήσει, στις 6:30 μ.μ., η τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed από τους υπουργούς Ενέργειας, παρουσία των τριών ηγετών. Στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Ν. Αναστασιάδης και ο Μπ. Νετανιάχου θα κάνουν δηλώσεις και στις 8 μ.μ. θα παρακαθήσουν σε δείπνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή