Σκληρή επίθεση από ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό

Σκληρή επίθεση από ΚΙΝΑΛ για το μεταναστευτικό

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον του Μαξίμου έκανε «ποδαρικό» στη νέα χρονιά το Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, ο τομέας μεταναστευτικής πολιτικής σημειώνει πως η Χαριλάου Τρικούπη είχε έγκαιρα προειδοποιήσει «για τα αδιέξοδα που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική στο προσφυγικό – μεταναστευτικό», αλλά οι προτάσεις δεν εισακούστηκαν.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως πλέον «με πάνω από 40.000 ανθρώπους να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες στις “Μόριες” του Ανατολικού Αιγαίου δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό που συμβαίνει», καθώς «το σύστημα υποδοχής έχει καταρρεύσει, οι τοπικές κοινωνίες είναι σε απόγνωση» και «ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο». Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, η ανακοίνωση σημειώνει πως «η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει λύσεις. Τα προβλήματα διογκώθηκαν» και «τώρα απλώς προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα και να αποφύγει το πολιτικό κόστος». Στο Κίνημα Αλλαγής δεν σήκωσαν τυχαία το θέμα καθώς θεωρούν πως το επόμενο διάστημα θα επανέλθει εμφατικά στην επικαιρότητα αφού το πρόβλημα τα διογκωθεί.

«Διαχειρίστηκαν το προσφυγικό ως αποκλειστικά ελληνικό ζήτημα με κίνδυνο να το καταστήσουν εθνικό πρόβλημα. Δεν απαίτησαν την αλληλεγγύη της Ε.Ε. Δεν κατάφεραν να πείσουν για την ανάγκη μετεγκατάστασης ούτε ενός πρόσφυγα. Δεν έλαβαν (άραγε ζήτησαν;), μέχρι σήμερα, ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τις ανάγκες που προέκυψαν», σημειώνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, που καταλήγει πως «δεν υπάρχει άλλος χρόνος για επικοινωνιακά παιχνίδια. Σήμερα κιόλας ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες» και «το προσφυγικό πρέπει να ξαναγίνει ευρωπαϊκό ζήτημα. Και σε επίπεδο διαχείρισης και, πρωτίστως, σε επίπεδο αρχών και αξιών». Κατά τα λοιπά, τη Δευτέρα η κ. Γεννηματά θα βρεθεί στον Πειραιά για τα Θεοφάνια, ενώ για τις 11 του μηνός, δηλαδή το επόμενο Σάββατο, έχει προγραμματιστεί σύγκληση των νέων τομεαρχών για προγραμματισμό και προετοιμασία της επόμενης περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή