Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και ο Νετανιάχου

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και ο Νετανιάχου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να επισκεφθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να θαυμάσει μερικούς από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είχε χθες το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πριν αναγκαστεί να αναχωρήσει εσπευσμένως από την Αθήνα λόγω της δραματικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Νετανιάχου μαζί με τον Ελληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον υποδέχθηκε στην είσοδο του μουσείου, ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη, συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι δύο πρωθυπουργοί αρχικά επισκέφθηκαν τις εκθέσεις για τη Μυκηναϊκή και την Κυκλαδική εποχή. Περιηγήθηκαν στις αίθουσες με επιτύμβιες στήλες και αγάλματα κούρων, ενώ ο κ. Νετανιάχου επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στον χώρο όπου εκτίθενται τοιχογραφίες από το Ακρωτήρι της Θήρας. Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευε ο γιος του Κωνσταντίνος και τον κ. Νετανιάχου η σύζυγός του Σάρα και ο γιος του Αβνέρ.

Λόγω της εσπευσμένης αναχώρησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού ματαιώθηκε εξάλλου η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Μουσείο Ακρόπολης. Νωρίτερα ο κ. Νετανιάχου είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, μία ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή